HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK teams winnen 3x brons op FK Acro

SNEEK – Zaterdag 9 maart 2013 was het de beurt aan SVK om te strijden voor een plekje naar het district op de Friese Kampioenschappen acrogym in de sportcomplex Schuttersveld te Sneek. Er deden negen teams mee van SVK. Dit zouden 11 teams zijn, maar helaas zijn er van te voren twee teams uitgevallen.

Het trio Petra Anna Storm, Laura Everts en Julia Lautenbach waren klaar om deel te nemen aan het FK, maar konden niet mee doen door ziekte van één van de partners. Hierdoor mochten het pupillentrio Nynke Postma, Alissa Westerhof en Chantal Hietkamp, net als bij de plaatsingswedstrijd het spits afbijten. Artistiek bleven ze iets achter, maar met een hoge technische score werd dit beloond met brons (totaalscore 25,70). Vervolgens was het de beurt aan de D trio’s senioren. SVK was vertegenwoordigd met drie teams.

Allereerst mochten Fokje Postma, Klasina van Wieren en Maxime Feenstra hun oefening laten zien. Ze hebben zich verbeterd ten opzichte van de plaatsingwedstrijd en hebben een mooie oefening laten zien. Met een totaalscore van 25,20 staan zij eerste reserve. Het is afwachten of zij mee mogen doen op 30 maart a.s.. Het tweede team D trio waren Sanne Wolters, Sita Kooistra en Femke Damstra. Ze waren goed voorbereid en hadden een strakke oefening laten zien. Jammer genoeg zag de jury dit anders. Een individueel element werd niet meegenomen en door een discussie is het cijfer bijgesteld. Dit team is nog in afwachting of ze doorstromen naar het district. Als laatste in dit niveau mochten Alie Hoekstra, Janne Faber en Lisanne Hulder hun oefening laten zien. Met een sterk begin was het einde met nieuwe choreografie iets onzeker uitgevoerd. Maar over het geheel hebben zij een goede indruk achtergelaten bij de jury. Met een totaalscore van 25,90 zijn zij op de 3e plaats geëindigd en zijn ze door naar het district. Tegelijk met de D trio’s senioren mocht het team Janet van der Veer en Angela Feenstra (D duo senioren) ook strijden voor een FK titel. Helaas hebben zij niet mee kunnen doen door een blessure.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de E trio senioren, E duo junioren. Vier teams deden mee in de E trio senioren. Nynke van der Veen, Elisa van der Woude en Sjanine Westerhof mochten in dit niveau beginnen. Zij hebben een stabiele oefening laten zien, maar waren niet sterk genoeg in het hoog concurrerend niveau. Met één tijdsfout van 0,30 was de totaalscore van 24,90 niet hoog genoeg om door te kunnen stromen naar het district. Het SVK trio Tineke Postma, Martha Rosier en Jessica Steendam mochten in de vorige wedstrijd met een welverdiende zilveren medaille naar huis. Vandaag wilden ze hier uiteraard weer naartoe werken. Zij hebben een stabiele dans met strakke elementen laten zien. Helaas hebben zij geen podiumplek behaald, maar met een totaalscore van 25,65 zijn ze eerste reserve. Als laatste in dit niveau waren Wytske van der Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder. Dit senioren trio is een eenheid en hebben dit laten zien in oefening. Met een lach op hun gezicht hebben ze een verdiend 3e podiumplek behaald met een totaalscore van 26,15. Dit trio mag mee strijden op 30 maart 2013 op het districtwedstrijd. Als laatste bij de E trio senioren was het de beurt aan Sonja Kooistra, Irene Zijlstra en Aletta Machiela. Zij konden in de vorige wedstrijden goed meekomen als senioren. De zenuwen waren vandaag iets meer aanwezig, maar wederom hebben zij een stabiele wedstrijd laten zien aan de jury. Met een puntentotaal van 25,10 zijn ze 11e geworden. Het laatste team van SVK waren het duo Lieke Klaver en Nynke Steendam. Zij kwamen helaas niet uit in het einde van de dans. Met een puntentotaal van 23,25 zijn ze op een gedeelde 13e plek geëindigd.

30 maart 2013 zullen drie teams deelnemen aan het district. Voor twee teams op een reserveplaats blijft het wachten of zij mee kunnen doen.

Eigen Fotos

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button