HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK turnster Anna Nuveld Fries kampioen turnen

SNEEK – Zaterdag 25 juni werd het Fries Kampioenschap gehouden van niveau 9 en 10 in Sneek. In de derde wedstrijd kwamen Melissa Veenstra en Eline Postma in de categorie junior 1 niveau 10 in actie. Zij begonnen met de sprong en startten beide met een goede wedstrijd. Helaas had Melissa bij de brug pech, want ze haalde een onderdeel niet. Eline turnde een keurige oefening, maar helaas liet zij punten liggen bij balk en vloer. Ze turnde strak, maar de volgorde van de oefenstof klopte niet. Waar velen vielen met de koprol stond Eline hier wel mee. Melissa begon met een goede balkoefening, maar ze had een val bij de koprol.

Bij het inturnen lukte dit element wel, maar tijdens de wedstrijd helaas niet. De dag werd goed afgesloten met een nette vloeroefening. In deze wedstrijdronde zijn geen prijzen gevallen. Bij de vierde wedstrijd was het de beurt aan Anna Nuveld. Zij begon meteen met een keurige oefening op de vloer. Daarna moest er worden gesprongen. De moeilijkheidswaarde is omhoog geschroefd en er werd deze wedstrijd gesprongen met een plank i.p.v. met een trampoline.

De brug is een uitstekend onderdeel van Anna en hier turnde ze dan ook vrijwel foutloos. Als laatste moest het spannendste onderdeel, namelijk de balk, nog worden geturnd. Ook zij moest de koprol op de balk, maar dat was geen probleem. Ze stond als een huis. De rest van de oefening zag er ook keurig uit. Op de onderdelen brug, balk en vloer werd zij eerste. Met deze uitstekende wedstrijd wist Anna Nuveld de concurrentie ver voor te blijven. Met een puntentotaal van 52,45 werd zij Fries Kampioen in de categorie jeugd 2 niveau 10.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button