Sport

SVK turnsters in actie

SURHUISTERVEEN – In de tweede wedstrijd kwamen de eerste 2 dames van SVK in actie. Dit waren Andrea Elzinga pupil 1 D1 en Sanne Wolters Senior C. Helaas hadden ze beide een pechdag. Ze hebben hierdoor niet laten zien wat ze waard zijn. Sanne zette wel een keurige vloerdans neer en scoorde hiermee goed. Ook de sprong werd netjes uitgevoerd. Bij brug en balk lieten ze punten liggen. Sanne had een element te weinig op de brug, waardoor ze 4 punten aftrek kreeg. Andrea turnde bij vloer 2 keer dezelfde serie wat zware aftrek af. De rest van de oefening zag er netjes uit.

In de derde wedstrijd deden veel turnsters mee van SVK. Sarah van der Meulen, Kristien Gommers en Marieke Hulder kwamen uit in de categorie pupil 1 N3. Kristien liet bij de sprong zien dat ze de beste was van alle deelneemsters. Sarah en Marieke lieten hier ook een mooie sprong zien. Helaas ging de arabier bij Sarah niet geheel vlekkeloos. De rek werd goed uitgevoerd. Bij balk en vloer werd erg streng gejureerd. Kristien wist keurig bij alle onderdelen op de balk te blijven staan. Alleen werd 1 onderdeel niet correct uitgevoerd, waardoor ze 2 punten aftrek kreeg. Bij de vloer is bij Marieke en Kristien de handstand afgekeurd, omdat deze niet 2 seconden werd aangehouden. Dit was nieuw in het reglement en daardoor hadden erg veel meiden hier aftrek voor gekregen. Sarah turnde 2 boogjes achterover en wist hierdoor punten te pakken op dit toestel. Sarah werd 3e en mocht dan ook een medaille in ontvangst nemen. Kristien werd 8e en Marieke 9e. Sjanine Westerhof, Femke Damstra en Tirza de Graaf deden mee in de categorie Jeugd E. Ze begonnen alledrie sterk bij de vloer. Sjanine behaalde zelfs de 2e hoogste score van alle deelneemsters. Ook sprong werd goed uitgevoerd. Femke kwam bij de tweede sprong niet goed uit, waardoor deze minder gewaardeerd werd. Bij de brug moest er even een tandje bij, want hier hebben de meiden iets meer moeite mee. Toch wist Femke dit onderdeel erg goed te turnen, waardoor ze hier de 2e hoogste score behaalde. Tirza had bij dit toestel een mooie en zeer hoge salto als afsprong. Als laatste moest de balk worden geturnd. Hier liggen nog verbeterpunten, want alle drie vielen ze val de balk af. Femke liep net het podium mis en behaalde een keurige 4e plaats. Tirza heeft zichzelf erg verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ook Sjanine mag terugkijken op een goede wedstrijd.

Alissa Westerhof was vandaag in topvorm en begon ijzersterk met een strak uitgevoerde half in heel uit op de sprong. Ook bij brug wist ze de concurrentie achter zich te laten. Daarna kwam het altijd spannende toestel, de balk. Dit keer hield Alissa haar zenuwen prima in bedwang en bleef bij alle onderdelen op de balk staan. Als laatste liet Alissa een super mooie vloer zien en mag Alissa zich dan ook de beste van de dag noemen. Op alle toestellen behaalde Alissa de hoogste score. Ze was vandaag onverslaanbaar en ging dan ook naar huis met goud in de categorie Junior D.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Nynke Postma, Marieke Speelman, Janneke Speelman en Maria van Bussel Junior E. Ze begonnen goed en lieten allemaal een mooie vloerdans zien. Marieke kreeg gisteren last van haar pols, maar ze zette door. Bij de sprong behaalde Nynke de hoogste score van iedereen. Janneke liet jammer genoeg niet de sprong zien die we thuis van haar gewend zijn. Bij de brug zijn  bij alle dames nog verbeterpunten mogelijk door alle onderdelen achter elkaar aan te turnen. Het laatste toestel ging niet zoals in de planning stond. Alle 4 vielen ze van de balk. Maria begon strak met een keurig uitgevoerde radslag, maar wist zich helaas niet staande te houden bij alle andere elementen. Nynke werd 5e en mocht dan ook een medaille in ontvangst nemen. Mariek werd 11e, Janneke 15e en Maria 17e.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button