Sport

SVK turnsters Sarah en Kristien op podium tijdens districtwedstrijd turnen

UITHUIZEN – Zaterdag 30 januari werd de districtswedstrijd voor de 3e divisie gehouden in Uithuizen. Voor SVK deden hier 6 turnsters aan mee. In de eerste wedstrijd kwam Anniek Ytsma in actie in de categorie pupil 1 N3. Voor haar was dit de eerste districtswedstrijd. Ze heeft nette oefeningen gedraaid en werd dan ook keurig 8e.

Van dit jonge talentje gaan we zeker nog meer horen. Voor vandaag scoorde ze nog net niet genoeg voor de halve finale, want er gingen 5 meiden door. In de andere baan was het de beurt aan Femke Damstra die turnt in de categorie junioren D. Na een tussenstand van drie onderdelen stond Femke 3e. Bij de balk zijn er punten verloren gegaan, waardoor ze zakte in het eindklassement. Desondanks werd ze keurig 5e, want op de andere drie toestellen heeft ze laten zien wat ze in haar mars had. De 5e plaats was ruim voldoende om zich te plaatsen voor de halve finale.

In de tweede wedstrijd werd er geturnd door vier turnsters. Sarah van der Meulen en Kristien Gommers turnden in de categorie jeugd 1 N4. Deze dames begonnen ijzersterk op brug met een gedeelde derde plaats. Op balk versloeg Sarah zelfs al haar 22 concurrenten. Kristien liet hier punten liggen, maar dit weerhield haar er niet van om te blijven knokken. Ze nam revanche op de sprong en pakte hier de hoogste score. Ook bij de vloer zaten Kristien en Sarah bij de top 5. SVK was onverslaanbaar en nam dan ook het goud en zilver mee naar huis.

Sarah werd 1e en Kristien werd 2e. In de andere baan kwamen de senioren C Alissa Westerhof en Anna Nelia Bijker in actie. Alissa had niet echt haar dag. De start bij de brug ging niet geheel vlekkeloos. Langzamerhand kwam ze terug in de wedstrijd en eindigde de dag met een knappe 4e plek op sprong. De hoge score op sprong was jammer genoeg niet genoeg om door te stromen naar de halve finale. Anna Nelia Bijker turnde een stabiele wedstrijd en blonk uit op de onderdelen balk en vloer. Op balk behaalde ze de tweede hoogste score en op vloer de derde hoogste score. Dit was meer dan genoeg voor een plek in de halve finale, want ze werd 6e in een deelnemersveld van maar liefst 30 turnsters.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button