Sport

SwitteRun Buitenpost volgende jaar ook wedstrijdelement!

BUITENPOST – Het is inmiddels al bijna een ware traditie geworden tijdens de Feestweek van Buitenpost: de SwitteRun. Dinsdag 5 augustus werd alweer de derde editie gehouden van de SwitteRun en ook dit jaar was de loop weer een groot succes. Het weer was prachtig en het aantal deelnemers was weer groter dan het voorgaande jaar.

Om 18.30 uur startte de KidsRun; kinderen van 6 t/m 8 liepen 2 rondjes door het winkelcentrum van Buitenpost en de kinderen van 9 t/m 12 jaar liepen 4 rondjes. Dit onder de enthousiaste aanmoediging van onder andere vaders, moeders, pakes, beppes en andere belangstellenden. Vervolgens startte de SwitteRun, waarbij de lopers konden kiezen tussen 5 of 10 kilometer. Ondanks het recreatieve karakter van de loop werd er volop gestreden door de deelnemers en werden er prima tijden neergezet. Er waren prijzen beschikbaar gesteld door Bewegingscentrum Switte, Fysiotherapie Buitenpost en Restaurant Pyramide. Fruit, ijsjes en drinken werden gesponsord door Schipper AGF en COOP Buitenpost. De prijzen werden uitgereikt door Buitenposter Keninginne Elleke Rinsma.

“We hebben ontzettend veel positieve reacties ontvangen van de lopers”, aldus Conny Oldenhuis, mede verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement. “Het vergt een hoop organisatie vooraf maar het is fantastisch om te zien hoe enthousiast alle lopers zijn. Het is ook een ontzettend leuk gebeuren voor de kinderen die meelopen met de KidsRun. Geweldig om te zien hoe ook zij hun uiterste best doen om een goede tijd neer te zetten”.

Er is even overwogen om de SwitteRun te verplaatsen naar het voorjaar, maar veel lopers waarderen het juist dat er in de vakantieperiode een loop wordt georganiseerd. Wel is besloten dat de loop wat meer geprofessionaliseerd gaat worden. Dietha Paauw, eigenaar Bewegingscentrum Switte: “We merken dat er steeds meer wedstrijdlopers meedoen en we willen in de volgende editie dan ook graag een wedstrijdelement aanbrengen. Lopers kunnen dan kiezen tussen de wedstrijd en de recreatieve loop. Dit vergt natuurlijk nog hier en daar wat aanpassingen in de organisatie, maar met de ervaring die we de afgelopen drie jaar hebben opgedaan moet dit geen problemen opleveren. Dit zal de animo voor de loop verder vergroten en biedt ook meer spanning voor het publiek. Het kan wel zijn dat we voor een andere dag gaan kiezen. Nu viel de loop samen met de Profronde Surhuisterveen en dat is niet erg gunstig. Afijn, ook dit zal meegenomen in de evaluatie die nog gaat plaatsvinden. Ik wil hierbij ook graag alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun bijdrage, want zonder hun inzet zouden we geen SwitteRun kunnen organiseren. Geweldig hoe deze mensen ieder jaar weer voor ons klaarstaan. We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle SwitteRun en maken er ook volgend jaar weer een leuk evenement van !”.

Conny Oldenhuis: “Hardlopen is erg populair momenteel, we merken dat ook in onze hardloopgroepen op maandag- en donderdagavond. Ik begeleid als loopinstructeur samen met Henk Koet de loopgroepen bij Switte en de belangstelling is de afgelopen jaren enorm toegenomen. In het voorjaar starten we altijd met een beginnerscursus en ook hier is altijd veel animo voor. Deelnemers aan deze beginnerscursus lopen na afloop als afsluiting de Loop Leeuwarden en het is altijd fantastisch om te zien dat mensen vooraf zoiets hebben van: dat gaat me nooit lukken en dan toch die vijf kilometer prima kunnen uitlopen. Ook dit voorjaar starten we trouwens weer met een Beginnerscursus. Ook leuk voor iedereen die volgend jaar wil deelnemen aan de SwitteRun!”. Meer informatie en alle foto’s van de SwitteRun op www.switte.nl

Uitslagen:
KidsRun 6 t/m 8 jr jongens: 1e Julian Postma (2.44), 2e Arnold van Abbema (2.54), 3e Han Dijkstra (2.57)
KidsRun 6 t/m 8 jr meisjes: 1e Michelle de Boer (2.59), 2e Lianne Dijkstra (3.49), 3e Iris Rinsma (3.51)
KidsRun 9 t/m 12 jr jongens: 1e Ruben Talstra (4.21), 2e Luuk Smeeds (4.40), 3e Pier Schotanus (5.02)
KidsRun 9 t/m 12 jr meisjes: 1e Hannah Talstra (5.23), Isa Bloem (5.34), 3e Judith Terpstra (5.36)

5 km heren: 1e Geale Postma (14.46), 2e Lammert van Houten (16.06), 3e Daniël Schouwstra-Atsma (17.10)
5 km dames: 1e Alice Carta (20.22), 2e Tiny Wouda (20.44), 3e Aly Marinus (21.27)
10 km heren: 1e Marco Kingma (39.39), 2e Peter Pettinga (40.38), 3e Jasper Keizer (41.03)
10 km dames: 1e Minke Spoelstra (46.44), 2e Elise Bijert (51.17), 3e Femke de Vries (56.35)

 

Foto’s Cocky Brinkman

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button