HoofdnieuwsRegionaal

Symposium ‘Goed gevoed in beweging’ in Nij Smellinghe geslaagd

DRACHTEN – Bewegen in combinatie met volwaardige voeding speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van ondervoeding bij kwetsbare patiënten. Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft daarom op dinsdag 21 april 2015 in samenwerking met Nutricia het symposium ‘Goed gevoed in beweging’ georganiseerd.

Ruim zeventig  professionals uit de gezondheidszorg, waaronder fysiotherapeuten, diëtisten en thuiszorgverpleegkundigen bezochten het symposium in het Drachtster ziekenhuis. De deelnemers waren erg positief over het symposium. Zo gaf één van de aanwezigen aan dat tijdens het symposium het belang van ketenzorg weer duidelijk werd gemaakt: doordat verschillende disciplines aanwezig waren, kregen mensen verschillende uitgangspunten te horen.

Sprekers

Dr. H. Jager-Wittenaar, lector ‘Klinische Ondervoeding en Gezond Ouder Worden’ in het Lectoraat Transparante Zorgverlening, legde in haar presentatie uit hoe ondervoeding bij patiënten gediagnostiseerd en gemonitord kan worden. Dr. J. Dronkers, fysiotherapeut en onderzoeker in ziekenhuis Gelderse Vallei en docent masteropleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, vertelde over de invloed van voeding en ziekte op de spierfunctie en de rol van bewegen bij kwetsbare patiënten.

Daarnaast konden de bezoekers deelnemen aan twee van de vier leerzame workshops die allen in het teken stonden van bewegen of voeding.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button