Sport

’t Fean ’58-Heerenveense Boys decor ‘try-out’ Fries volkslied

SURHUISTERVEEN – De voetbalwedstrijd ’t Fean ’58-Heerenveense Boys is op zaterdagmiddag 31 januari het decor van een bijzondere try-out. Brassband Blaast de Bazuin speelt voor aanvang van het duel in de tweede klasse I het Friese volkslied. Voor het muziekkorps uit Surhuisterveen is dat de generale repetitie voor 4 februari. Dan mag Blaast de Bazuin namelijk het volkslied spelen voor aanvang van Heerenveen-Feyenoord, in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen.
,,Voor ons is het heel speciaal dat we voor 26.000 toeschouwers het volkslied mogen spelen’’, vertelt voorzitter Reinder Hamersma van Blaast de Bazuin. ,,Zoiets hebben we nog nooit eerder gedaan en dat maakt dat we natuurlijk goed voor het voetlicht willen treden.’’

Daarom sloeg de brassband de handen ineen met de plaatselijke voetbalclub ’t Fean ’58. ,,Het kan geen toeval zijn dat ’t Fean ’58 op de zaterdag vóór Heerenveen-Feyenoord in Surhuisterveen tegen Heerenveense Boys speelt’’, knipoogt Hamersma. ,,We zullen voor aanvang van ’t Fean ’58-Heerenveense Boys het Friese volkslied spelen. Daardoor leren we hoe het is om voor een speciale voetbalwedstrijd zoiets bijzonders ten gehore te brengen en doen we ervaring op op het voetbalveld, met de spelers en met de supporters.’’
Blaast de Bazuin werd door SC Heerenveen uitgekozen om het volkslied te spelen vanwege het 115-jarig jubileum van de band. Sinds de feestdagen zijn de Feanster muzikanten aan het repeteren op het volkslied. ,,We kijken er enorm naar uit’’, glundert Hamersma, die op 4 februari met dertig muzikanten van jong tot oud afreist naar Heerenveen.
Het duel ’t Fean ’58-Heerenveense Boys begint zaterdagmiddag om half drie en vindt plaats op sportpart ’t Ketting in Surhuisterveen. Even voor de aftrap zal Blaast de Bazuin het volkslied ten gehore brengen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button