Sport

Talenten sluiten aan bij eerste selectie VV Buitenpost

BUITENPOST – Vier jeugdige talenten sluiten in het nieuwe seizoen aan bij de eerste selectie van VV Buitenpost. Marvin Heidstra, Chiel de Jong, Martijn Douma en Durk de Haan maken de overstap van VV Buitenpost Onder 19 naar het vlaggenschip. Hiermee zorgt de professionele jeugdopleiding met gediplomeerde trainers opnieuw voor aanwas van nieuw talent voor het eerste elftal.

Trainer René van der Weij is blij met de nieuwe lichting jeugdspelers. “Werken met jeugd en ze op een goede manier inpassen in het elftal is prachtig en een uitdaging voor een trainer”, aldus Van der Weij. De hoofdtrainer noemt als voorbeeld aanvaller Rik Weening die dit seizoen de stap vanuit de jeugd heeft gemaakt en nu al heel vaak heeft gespeeld. “De vier jongens die nu overkomen zijn talentvol. Dat is ook een compliment aan de jeugdopleiding en jeugdtrainers die ieder jaar weer spelers klaarstomen voor het eerste elftal.”

VV Buitenpost wil dat er jeugd doorstroomt zodat er voor het publiek een herkenbaar, aansprekend eerste elftal op zaterdag voetbalt. “Volgend seizoen hebben we een selectie van 20 spelers waarvan er 15 uit Buitenpost of de eigen opleiding komen. Dat is toch prachtig!” Volgens Van der Weij hebben de vier jonge spelers aantoonbare kwaliteiten. Hij is ervan overtuigd dat ze het niveau in de eerste klasse aankunnen. Inmiddels hebben ze alle vier dit seizoen hun debuut in het eerste elftal gemaakt.

Keeper Marvin Heidstra speelt dit jaar al geregeld in oefenwedstrijden en traint ook vaak mee. “Marvin is een zeer atletische keeper met een goede trap en prima reflex. Ik ben erg blij het hij de overstap naar het eerste maakt. Van der Weij noemt Chiel de Jong een moderne linksback. “Ik heb zelden spelers gezien die zo snel zijn als Chiel. Hij heeft een enorme drive en kan veel herstellen met zijn snelheid. Bij het aanvallen heeft hij een uitstekende voorzet.” Martijn Douma is een controlerende middenvelder. “Hij is erg goed in het verdedigende werk. Martijn pakt veel tweede ballen en is sterk in de duels. Verder is hij erg kopsterk en kan hij gewoon goed voetballen.” De hoofdtrainer kwalificeert Durk de Haan als een mooie middenvelder met veel loopvermogen en een prachtig linkerbeen. “Hij heeft veel techniek. Ik zie wel wat van Oebele Schokker in hem terug. Hij ziet de steekballen, denkt vooruit, heeft een mooie trap en een goede een-op-eenactie. Al met al zijn Marvin, Chiel, Martijn en Durk een meer dan prima aanvulling op onze jonge selectie!”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button