RegionaalSport

Teams WSBF succesvol bij start nieuwe wedstrijdseizoen

KOLLUM – Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen mochten maar liefst 4 teams van WSBF acte de presence geven bij het groepsspringen Noord D/E nivo te Kollum op 5 november j.l.

In de ochtend waren de instapmeisjes en het jeugd D team aan de beurt. Ondanks dat er bij het nog jonge maar talentvolle  D team de nodige foutjes werden gemaakt wisten ze door strak turnen bij mat een 3de plaats te bemachtigen Daarnaast werd er op trampoline en plankoline/ kast nog een 4de plaats behaald en op trampoline/kast een 6de plek.

Op het FK op 19 november a.s mag dit team op alle vier onderdelen aantreden. Het Fries Kampioenschap mogen alleen maar D teams aan deelnemen. Voor de E teams en instapgroepen is er slechts èèn wedstrijd en geen doorstroming.

De instapmeisjes spanden de kroon door op alle drie onderdelen waar hun aan deel namen een podiumplaats te behalen. Zij namen twee maal brons en èèn maal zilver  mee naar Surhuisterveen.

In de middagwedstrijd kwamen er maar liefst twee jeugd E teams uit voor WSBF. Het jeugd E team 2 pakte in een groot deelnemersveld  het goud bij de onderdelen trampoline/kast en trampoline.

Zilver was er bij er bij het onderdeel lange mat en een 4de plaats op plankoline/kast. Het jongere E team wist zich ook goed te handhaven in deze grote categorie. Op de trampoline/kast en trampoline behaalden ze een plek boven in het eindklassement, respectievelijk een 5de en 6de plaats. Bij lange mat en plankoline/ kast kwamen ze te kort om aan te sluiten bij de top.

Op 12 november a.s is in Heerenveen de plaatsingswedstrijd voor het NK groepsspringen op A/B nivo . WSBF zal hier aan deel nemen met het juniorenteam. Op 26 november wordt het FK groepsspringen A/B/C nivo  in Surhuisterveen georganiseerd door WSBF.

Hier nemen 3 teams van WSBF aan deel. Het junioren team zal hier ook uitkomen op het hoogst haalbare nivo bij het onderdeel Airtrack.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button