Sport

Teleurstellend gelijkspel voor Frigro/Invicta 1

ZWOLLE – Op zaterdag 4 maart vertrok het eerste van Frigro/Invicta vol goede moed naar Zwolle om een wedstrijd te spelen tegen Oranje Zwart. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd met één doelpunt verschil onnodig verloren, wat hoop gaf voor de uitwedstrijd. Om niet te degraderen was het noodzakelijk de twee punten mee naar Friesland terug te nemen, Frigro/Invicta stond namelijk onderaan met 5 punten. Als de laatste twee wedstrijden gewonnen zouden worden, dan konden we nog op 9 punten komen en daarmee niet degraderen.

Met de afwezigheid van Uulco Hoekstra was de opstelling vandaag anders dan normaal. Op de plek van Uulco speelde Jarich Hiemstra, met naast hem Silva van der Laan, Anne-Jan Miedema en Hinke Beets. In de verdediging begonnen Jorn van der Weg, Wim Oostra, Karin van der Molen en Marieke van Straten.

Oranje Zwart begon de wedstrijd erg scherp en het eerste schot was dan ook meteen raak.  Frigro/Invicta had hier snel een antwoord op met de zeer goed spelende Silva van der Laan, die in de eerste 10 minuten van de wedstrijd al 3 mooie doelpunten scoorde. Na een kwartier te hebben gespeeld was de stand dan ook in het voordeel van Frigro/Invicta, met een 5 tegen 6 op het scorebord. Jorn van der Weg had de opdracht gekregen zijn snelle en zuivere heer geen schot meer te geven, en voerde deze opdracht dan ook uitstekend uit. Oranje Zwart kon door het goed verdedigende werk moeilijk los komen van Frigro/Invicta, waardoor we met een stand van 10-11 de pauze in gingen.

In de pauze kregen we zoals altijd een mandarijn van trainer/coach André Kalsbeek en een oppeppende speech om de wedstrijd te vervolgen. Het was van belang dat we scherp bleven en dat we bleven doorspelen op het niveau waarop we gestopt waren. Ook moest Jarich goed gesteund worden, zodat hij zijn beroemde doorloopbal kon uitvoeren. Na de bespreking gingen we allemaal terug naar het veld met het gevoel dat we deze wedstrijd konden en moesten winnen.

Na de pauze werd er echter niet meer zo gemakkelijk gescoord. Het was Jarich Hiemstra die als eerste een afstander scoorde, wat zorgde voor een verschil van 2 doelpunten in het voordeel van Frigro/Invicta. Doordat er daarna lang niet gescoord werd kreeg Oranje Zwart de kans om het gat weer te dichten. André Kalsbeek probeerde de winst nog binnen te halen met een aantal wisselspelers; Ruurd Meindertsma, Gerdien Kuipers en Jan Veenstra werden het veld ingebracht. Doordat Wim Oostra nog een mooie uitstarter scoorde leek de wedstrijd de goede kant op te vallen voor Frigro/Invicta. Een zeer spannende laatste fase van de wedstrijd brak aan. Helaas werd er te weinig gescoord en kwam Oranje Zwart dichterbij. Met een stand van 13-13 floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Een teleurstellend resultaat voor de Kollumers, die de gehele wedstrijd op een kleine voorsprong hadden gestaan.

Met een gelijkspel kon de Pruttelpot-formatie helaas maar één punt meenemen naar Kollum. Volgende week zal de wedstrijd gewonnen moeten worden, om directe degradatie te voorkomen. Bij winst van Frigro/Invicta en verlies van de andere ploegen onderaan in de competitie, zullen er drie ploegen op 8 punten komen. Dit zorgt ervoor dat we kans houden op een plekje in de tweede klas in de zaal volgend jaar. Publiek is dus ook van harte welkom, volgende week om 18.35 in Kollum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button