Sport

Teleurstellend verlies ’t Fean ’58 tegen Hardegarijp

SURHUISTERVEEN – Na enkele prima resultaten in de voorbije weken lukte het ’t Fean ’58 niet om zaterdag de punten in eigen huis te houden. Het laaggeklasseerde Hardegarijp verraste vooral zichzelf door één van de spaarzame kansen na ruim een uur spelen te benutten. De winnende treffer van Jesse Bosma zorgde voor dolle vreugde bij de hardwerkende brigade van coach Oane Westra

 Teleurstelling had de overhand bij de thuisclub. Mark Bosma moest even bij zinnen komen vlak na het laatste fluitsignaal van arbiter Robert de Wit. “Wedstrijden als deze moeten we gewoon winnen. Wij creëerden veel te weinig.” Het moet gezegd, onder leiding van routinier Tjeerd Rijpma (49!) stond het als een huis bij de gasten. Kansen werden er nauwelijks weggegeven. Over de gehele wedstrijd gezien was de thuisclub de bovenliggende partij maar ook niet meer dan dat. “Bij ons miste ik de voorzetten vanaf de flanken”, wist Mark Bosma. Topscorer Jens Hamstra stond daardoor vaak geïsoleerd terwijl hij zich een slag in de rondte werkte. Na een half uur spelen verprutsten de blauwhemden een overtalsituatie voor het doel van Freerk Jan Oosterhuis en daarmee een prima kans op de openingstreffer.

 

Na de theepauze gaf ’t Fean ’58 wel degelijk gas. “Het was wachten op een doelpunt voor ons en dan valt hij verdorie aan de andere kant”, vond Bosma. Een rode kaart voor Raoul Dijkstra na het onderuithalen van invaller Hessel Breeuwsma in de slotfase had geen invloed meer op de einduitslag al moest doelman Oosterhuis in blessuretijd nog languit na een ultieme poging van Wibo van der Werff.

 

Verslag Henk Postma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button