Sport

Teleurstellende wedstrijd K.V.Invicta

KOLLUM – In een goed gevulde van der Bijhal te Kollum stond de belangrijke wedstrijd tegen Achilles te Almelo op het programma. In de vorige ontmoeting met de club uit Almelo werd de Pruttelpot-formatie zonder punten naar huis gestuurd. Wanneer Invicta deze belangrijke wedstrijd zou winnen, stond ze weer op gelijke hoogte met Achilles , de tweede plek op de ranglijst. Zaak was om te winnen om nog mee te dingen voor de eerste of tweede plaats. Helaas kampt de hoofdmacht momenteel met een aantal blessures waardoor Anne Jan Miedema en Uulco Hoekstra vandaag werden ingezet. De wedstrijdbal werd aangeboden door Kapsalon You’re Choice te Kollum.

Pupil van de week Fiona Hiemstra opende de wedstrijd middels een prachtige doorloopbal. Daarna konden beide teams zich opmaken voor de wedstrijd. De uitclub begon meteen sterk aan de wedstrijd door van afstand raak te schieten.  De Kollumers werden hierdoor erg verrast en maakten onnodige fouten. Er werden tal van kansen gecreëerd maar het ontbrak aan scorend vermogen. Dat het duidelijk was dat de Pruttelpot-formatie niet bij de les was bleek wel doordat Achilles al snel op een voorsprong van 4 doelpunten kwam.  Invicta liep telkens achter de feiten aan en het leek er even op dat het aan strijdlust ontbrak. Met een ruststand van 3-8 gingen beide ploegen de kleedkamer in.  Na een donderpreek in de pauze moesten alle zeilen worden bijgezet; er moest harder worden gewerkt, de juiste spelers moesten in stelling worden gebracht en er moest zorgvuldiger worden omgegaan met de kansen. De tweede helft liet Invicta beter korfbal zien, er werd meer gescoord en de thuisclub werd iets scherper.

Helaas kon niet voorkomen worden dat Achilles mee bleef scoren en al gauw uitliep naar een verschil van 7 doelpunten. Doordat de thuisclub moeite had met de rebound wist de ploeg uit Almelo lange aanvallen op te zetten. Helaas viel vaste waarde Folkje Tjalsma uit met een knieblessure en werd zij verdienstelijk vervangen door Sijke de Vries. Invicta wist het tij niet te keren en werd de eindstand bepaald op 8-14. De Kollumers waren niet in hun doen en speelden een teleurstellende wedstrijd. De kans op een eerste of tweede plek voor promotie naar de tweede klasse lijkt nu ook wel heel moeilijk te worden.  Ze staan nu gedeeltelijk met DTS uit Surhuizum op de derde plek met 11 punten. Volgende week speelt Invicta de uitwedstrijd tegen Altijd Kwiek om 19:00u.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button