Sport

Terechte derbyzege ONS Sneek op Harkemase Boys

SNEEK – Harkemase Boys heeft de Friese derby op bezoek bij ONS Sneek verloren. Het werd zaterdag 1-0 voor de thuisploeg. Dat was een terechte uitslag: geen van beide ploegen liet hoogstaand voetbal zien, maar ONS werd vaker gevaarlijk dan de bezoekers uit Harkema. Ale de Boer maakte tien minuten na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Met de 120 minuten voetballen onder tropische omstandigheden tegen Magreb’90 afgelopen woensdag had de lamlendige uitstraling van Harkemase Boys niets te maken, verzekerde verdediger Erich Jongeling na afloop. “Ik voelde me wel fit, geen last meer van woensdag. Het was vandaag wel warm op het kunstgrasveld, maar daar heeft ONS ook last van.” Feit is dat Harkemase Boys de defensie van de thuisploeg nauwelijks in de problemen heeft kunnen brengen. “Het was een beetje gezapig”, volgens Jongeling. “We zaten er niet bovenop, we gaven te weinig druk naar voren en dan zie je dat we het lastig krijgen.”

Het duurde zaterdag lang voordat de eerste kans in Sneek te noteren viel. Na ongeveer een halfuur werd de thuisploeg af en toe gevaarlijk met standaardsituaties. Erick Jansema moest ingrijpen bij een van richting veranderd schot van Frits Dantuma en haalde kort daarna een schot van Martijn Roosenburg uit de korte hoek. Bij de zoveelste corner van ONS schoot Jongeling zijn doelman te hulp, door een kopbal van Ale de Boer uit de doelmond te halen. De Boer, oud-speler van Harkemase Boys, stond vanwege de blessure van Yume Ramos opnieuw in de spits bij ONS.

Harkemase Boys begon zaterdag zonder echte spits aan het duel. Arton Musliu had zich met twee goals tegen Magreb’90 in de basis gespeeld en dat ging ten koste van Heine Uuldriks. “Arton verdiende een kans na afgelopen woensdag”, verklaarde trainer Henk Herder.

In het laatste kwartier van de wedstrijd viel Uuldriks in, maar toen stond Harkemase Boys al met 1-0 achter. Want ondanks dat Harkemase Boys iets beter uit de kleedkamer leek te komen, kwam de thuisploeg op voorsprong. Er was al een waarschuwing geweest. Frits Dantuma, dit seizoen rechtsback bij ONS, zette voor en Robin Huisman de Jong kon de bal ternauwernood wegwerken. Een paar minuten later kwam Dantuma opnieuw vrij op rechts, na prima combinatiespel van de thuisploeg. Wederom gaf Dantuma een voorzet en nu was Ale de Boer de defensie van Harkemase Boys te snel af: van dichtbij kon hij de 1-0 binnenkoppen.

Daarna probeerde Harkemase Boys het nog wel, maar doelman Bas van Wegen hoefde zelden in te grijpen. Twee keer moest de sluitpost van ONS wel in actie komen. De eerste keer was toen Oebele Schokker doorkwam op rechts en een voorzet gaf vanaf de achterlijn. Van Wegen veranderde de richting van de voorzet, waarna Dantuma weg kon werken. De grootste kans van Harkemase Boys was echter voor Henny Bouius. Uit een vrije trap van Schokker kon Bouius net niet goed bij de bal, waardoor hij niet de goede richting aan zijn kopbal mee kon geven. De bal eindigde tegen de voeten van Van Wegen.

Dat was het laatste serieuze wapenfeit van Harkemase Boys. De ploeg van Henk Herder verloor zodoende voor het eerst dit seizoen. Om nou te zeggen dat Harkemase Boys tegen ONS Sneek veel weggaf, nee. Het probleem was dat de Harkiten er zelf nog minder tegenover stelden. Daardoor was één goal van de thuisclub voldoende om de drie punten in Sneek te houden.

Scoreverloop: 55. Ale de Boer 1-0

Opstelling ONS Boso Sneek: Bas van Wegen, Frits Dantuma, Rein Werumeus Buning, Angelo Zimmerman, Klaas de Vries, Renco van Eeken, Fabian Stevens (77/Aron Strengholt), Danny Kampstra, Martijn Roosenburg, Ale de Boer, Curty Gonzales (89/Patrick Amels)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong (74/Jorco van Hezel), Erich Jongeling, Bjorn Adams, Simon IJzerman (46/Jordy van Wijk), Oebele Schokker, Henny Bouius, Arton Musliu, Matthijs Hardijk, Ezra Schrijver (74/Heine Uuldriks)

youtu.be/EHa8IXw3cGg

Foto’s PWFoto.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button