Sport

Terechte overwinning K.V. Invicta

GARIJP – Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen V&V te Garijp op het programma. De hoofdmacht van Invicta was zich er terdege van bewust dat deze wedstrijd tegen de Garipers niet zo makkelijk zou gaan verlopen als de eerdere overwinningen op Joure en MN en W. De Pruttelpot-formatie speelde in een iets andere opstelling wegens een blessure van Jettie Hoekstra, Ruurd Meidertsma was niet fit en door afwezigheid van Daniëlle Broersma. Jarich Hiemstra, Marijke Brouwer en Marieke van Straten stonden om die reden in de basis.

Kort na het fluitsignaal was het Wilma Grijpma die middels een afstander de wedstrijd opende. Even daarna wist een dame van V&V ook tot scoren te komen. Door doelpunten van Marijke Brouwer en Uulco Hoekstra kwam Invicta op een voorsprong van 2 doelpunten. Heel lang duurde dit niet want de Garipers kwamen terug en zo stonden ze weer op gelijke hoogte; 3-3. Jarich Hiemstra en Uulco Hoekstra wisten elkaar goed te vinden en konden de mooie opgezette aanvallen verzilveren in doelpunten. Zo kwam Invicta op voorsprong en was V&V vanaf dat moment niet meer bij machte om nog langszij te komen. Telkens wist de Pruttelpot-formatie een gaatje te slaan van 2 of 3 doelpunten.

Door doelpunten van onder andere Gerdien Kuipers en de goed spelende Anne-Jan Miedema gingen beide teams met een stand van 6-9 de rust in. Na de rust werd het nog even spannend omdat de thuisclub waarschijnlijk een donderpreek had gehad. V&V wist een vrije bal af te maken; 7-9. Er brak een periode van tien minuten aan waarin niet werd gescoord. Voor Invicta was het zaak rustig te blijven korfballen, geen vrije ballen weg te geven en de juiste kansen af te wachten. Omdat Jarich Hiemstra en Uulco Hoekstra zeer sterk reboundend werd deden had de thuisclub moeite om lange aanvallen op te zetten. Om die reden brachten ze nog een aantal wissels in het veld maar dit pakte niet zo uit als ze hadden gewenst. Door doelpunten van Wilma Grijpma en Anne-Jan Miedema werd de voorsprong nog verder uitgebouwd naar 7-11. Het aanvalsvak van Invicta speelde de wedstrijd goed uit en even leek het alsof de thuisclub het al had opgegeven. Gerdien Kuipers en Arjan Kiewiet maakten nog mooie afstanders en bepaalden de eindstand op 9-12. Een terechte overwinning voor Invicta. As zaterdag speelt Invicta thuis tegen DTS om 15.30u.