RegionaalSport

Tien jaar G-korfbal in Buitenpost

BUITENPOST – In mei 2008 organiseerde korfbalvereniging Flamingo’s op initiatief van Gerrit Lolkema een korfbalinstuif voor mensen met een verstandelijke beperking. Er waren drie deelnemers: Hendrika de Boer, Ineke Wijma en Pieter Iedema. Het was de start van het G-team van Flamingo’s dat nu dus tien jaar bestaat en Hendrika, Ineke en Pieter zijn er nog steeds bij! Het team bestaat momenteel uit 12 spelers. Het begeleidingsteam vond het tienjarig bestaan wel reden voor een klein feestje. Op zaterdag 9 juni was het zover.

Om 10.30 uur verzamelden de genodigden zich bij De Ynrinner op sportpark De Swadde, het ‘thuisnest van de Flamingo’s.  Coördinator Griet de Vries heette iedereen van harte welkom, in het bijzonder oprichter van het G-team Gerrit Lolkema en zijn dochter Anniek die toen ook trainer was. Er werd kort terug gekeken op de afgelopen tien jaar en de vele mooie en bijzondere momenten in deze periode. Griet roemde de inzet van de begeleidingsteam maar ook de grote betrokkenheid van de ouders die dit allemaal mogelijk maken. Spelers en oud-spelers met familieleden en trainers/begeleiders en oud-trainers zaten even later gezellig aan de koffie/thee/ranja met lekkere zelfgebakken cake en bonbons. Gezien de beperkte financiële middelen van het G-team had de organisatie gekozen voor een Amerikaanse fuif: iedereen bracht wat lekkers mee, hetzij voor bij de koffie, hetzij voor de lunch. Het smaakte voortreffelijk!

Na de koffie werden de aanwezigen in vijf groepjes verdeeld en moest er een spelcircuit worden afgelegd: schieten op een hoge en een lage korf, strafworpen nemen, via een zig-zag parcours zoveel mogelijk bierviltjes in een mand brengen, pionnen van een verhoging gooien en ballen gooien in een hoge hoed die Griet op haar hoofd had. Dat bleek best wel een lastig iets, maar na enig oefenen kregen de meesten de slag toch wel te pakken.

Na deze activiteit was het tijd voor de lunch: soep, broodjes, sandwiches, kaasbroodjes, warme knakworstjes, salades, fruithapjes. De meegebrachte waar vond gretig aftrek.

En als je jarig bent, mag je trakteren. Alle spelers kregen een fotocollage van het G-team in de vorm van een placemat, een mooie coproductie van Bonnie en Martha. De leden van het begeleidingsteam werden allemaal verrast met een prachtig boeket bloemen als dank voor hun inzet. Anja zette hen, namens de ouders, letterlijk in het zonnetje, want op het moment dat zij de bloemen uitreikte, brak de zon door.

Al met al was het een geslaagde afsluiting van een geslaagd korfbalseizoen. Ze gaan nu eerst vakantie houden, maar eind augustus/begin september pakken ze de draad weer op. Wie eens kennis wil maken met G-korfbal is van harte welkom om vrijblijvend een paar keer met hen mee te trainen. Contactpersoon: Griet de Vries, tel. 0511-543170.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button