Sport

Tien medailles tijdens het FK toestel voor SVK

DRACHTEN – Op zaterdag 1 juli werd de allerlaatste wedstrijd van het seizoen georganiseerd in Drachten. In de eerste wedstrijd kwamen Kim Venema (jeugd h), Jeanet Zijlstra, Alette Machiele, Esther IJtsma, Libbrich Klaver (junior h) en Jenny Merkus (junior g) in actie. Jenny heeft een goede sprong geturnd. Jeanet stond op de balk met de gevreesde handstand! Kim heeft nette oefeningen gedraaid, maar helaas was het nog net niet genoeg. Esther, Alette en Libbrich sprongen vandaag voor het eerst met de plank! Esther haar beste toestel was de vloer. Ze werd hier 2e op. Alette was iets minder stabiel dan we van haar gewend zijn, maar desondanks een erg knappe bronzen medaille. Op balk werd ze 2e. Libbrich nam vandaag maar liefst 2x het goud mee naar huis op de toestellen vloer en brug. Op de balk pakte ze het brons.

In de tweede wedstrijd werd er geturnd door Emmy Bloemsma (jeugd f) en Julia Lautenbach (junior f). Julia haar beste toestel was de balk. Ze werd hier 5e op. Emmy kwam in actie op alle toestellen. Ook bij haar was balk het beste toestel. Ze mocht hier het zilver mee naar huis nemen.

In de derde wedstrijd turnde Kristien Gommers (jeugd e). Ze liet punten liggen op brug en balk, waardoor ze deze medailles misliep. Op de vloer nam ze revanche en pakte ze het goud. Maxime Feenstra (junior e) turnde op een aantal miniscule foutjes na een erg goede balkoefening. Ze werd 2e op dit toestel. Op vloer en brug greep ze net naast de medailles. Femke de Bruin (junior e) turnde de balk. Ze heeft zich afgemeld voor de vloer vanwege een blessure. Ook op de balk zat de blessure haar in de weg. Anna Nuveld (senior d) kwam in actie op alle toestellen. Ze heeft mooie oefeningen laten zien, maar helaas was de score niet hoog genoeg voor een medaille. Femke Damstra turnt bij de junioren d. Op vloer mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button