HoofdnieuwsRegionaal

Tijdelijke boorinstallatie NAM bij Warfstermolen

Vanaf eind april start de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) met het plaatsen van een tijdelijke boorinstallatie op de huidige NAM-locatie Warfstermolen aan de Leegsterweg. Deze installatie zal gedurende twee maanden een nieuwe aardgasproductieput boren.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een moderne boorinstallatie met een hoogte van ongeveer dertig meter. Op de locatie wordt 24 uur per dag en zeven dagen per week gewerkt. Rondom de boorinstallatie staat tijdelijk materieel dat nodig is voor de uitvoering van de boring. Indien nodig worden op en rondom de locatie diverse voorzorgsmaatregelen genomen om de geluidsoverlast te beperken.

Kleine gasproductie-installatie

De boring van de locatie Warfstermolen gaat naar een klein gasveld. NAM verwacht bijna 1 miljard m3 aardgas aan te treffen. Ter vergelijking: het grote Slochteren-gasveld heeft een volume van 2800 miljard m3 aardgas. Na de tijdelijke boring zal het aardgas worden gewonnen over een periode van circa tien jaar. Voor deze winning is een kleine gasproductie-installatie nodig ter grootte van een fietsenschuur.

Inloopbijeenkomst

In overleg met het bestuur van plaatselijk belang heeft de NAM besloten een inloopbijeenkomst te organiseren op dinsdag 26 maart. De NAM nodigt de inwoners van Warfstermolen en andere belangstellenden uit voor deze inloopbijeenkomst op 26 maart 2013 en wel tussen 16.00 en 19.30 uur. Deze inloopbijeenkomst vindt plaats in ‘De Warf’ aan de Molenfenne 4. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt u geinformeerd over de activiteiten van de NAM in het algemeen en specifiek over de activiteiten in Warfstermolen. Omdat het een inloopbijeenkomst betreft, kunt u zelf bepalen hoe laat u de sessie bezoekt.

Meer informatie

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u gedurende 24 uur per dag contact opnemen met de Centrale meldkamer van de NAM, (0592)–364000. Ook kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw J. Hadderingh van afdeling Vergunningen en Grondzaken via telefoonnummer 0592-364030.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button