HoofdnieuwsRegionaal

Tijdelijke uitbreiding Campus Kollum

KOLLUM – De Campus in Kollum is een groot succes. Dat blijkt uit een onverwacht grote groei van het aantal leerlingen. Dat heeft als gevolg dat de Campus vanaf het schooljaar 2020-2021 niet alle leerlingen kan herbergen.

Voor ongeveer 110 leerlingen worden ruimtes in en om het Campusgebouw ingericht. Het gaat om een tijdelijke oplossing. De gemeente beraadt zich met de schoolbesturen van OSG Piter Jelles !mpulse, CSG Lauwers College en de Stichting Campus Kollum op een permanente oplossing.

De Campus, die onderdak biedt aan dorpshuis De Colle, de Bibliotheek, OSG Piter Jelles !mpulse en het Lauwers College, groeit uit zijn voegen. Het onderwijsconcept van !mpulse OSG Piter Jelles en het gepersonaliseerd onderwijs van CSG Lauwers College trekken veel nieuwe leerlingen. Ook geeft de mooie nieuwe school, met al haar faciliteiten, een extra stimulans voor een schoolkeuze voor de Campus Kollum.

Daarmee heeft het een aanzuigende werking op leerlingen uit de regio. Tenslotte heeft de aangekondigde sluiting van De Saad in Damwâld ook gezorgd voor een flink aantal extra leerlingen.

Voor het schooljaar 2020-2021 hebben zich 535 leerlingen ingeschreven. Het gebouw is berekend op 425 leerlingen. De verwachting is dat het aantal leerlingen het jaar daarop nog verder zal stijgen. Een mooie opsteker voor het voortgezet onderwijs in Kollum. Maar het bezorgt de schoolbesturen en de gemeente wel de nodige hoofdbrekens.

De gemeente is samen met het bestuur van de Campus op zoek gegaan naar een korte termijn oplossing. Het bestuur van de Campus heeft het meeste vertrouwen in de oplossing om in- en om het gebouw van de Campus te zorgen voor voldoende extra tijdelijke ruimte. Erie Dam, voorzitter van Stichting Campus Kollum: “We zijn erg content met de gekozen oplossing ”. Deze oplossing is wel tijdelijk. De gemeente, het bestuur van de Campus en de schoolbesturen gaan samen werken aan een permanente oplossing.

Op 24 juni aanstaande wordt dit onderwerp behandeld door de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button