HoofdnieuwsRegionaal

Timmerdorp Oudwoude weer succes

OUDWOUDE – Het was druk deze week bij MFC Hústerwâld in Oudwoude. Maar liefst 85 timmermannen en timmervrouwen hebben de afgelopen drie dagen hard gewerkt ondanks het erg warme weer aan hun hutten. Het is net als vorig jaar weer een waar timmerdorp geworden.

Afgelopen dinsdagochtend zijn de kinderen, afkomstig uit Oudwoude en een aantal uit Triemen en Westergeest, begonnen met het bouwen van hun huizen. Er was door enthousiaste ouders wederom het initiatief genomen om dit te organiseren, nadat het vorig jaar een groot succes was. Het casco, gemaakt van pallets, stond dinsdag al klaar.

De kinderen moesten hun eigen hamer meenemen en verder was alles aanwezig, mede door het groot aantal sponsoren.
Ook de maaltijden werden deze dagen dankzij de vele vrijwilligers, genuttigd in het timmerdorp, van pannenkoeken tot barbecue. Donderdagmiddag was het timmerdorp klaar en konden ouders, pakes en beppes en andere belangstellenden langskomen om te zien, wat de kinderen gemaakt hadden.

Tevens konden ze hun eigen speelgoed verkopen op hun eigen rommelmarkt. Daarna konden de kinderen met de ouders genieten van een heerlijke barbecue en muziek.

Foto’s: Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button