Buiten regioRegionaal

Toch verblijfsvergunning voor moeder en dochter Singh uit Driezum

DRIEZUM – Moeder Rajnish en dochter Sachi Singh uit Driezum mogen in Nederland blijven. Staatssecretaris Dijkhoff heeft besloten hen alsnog een verblijfsvergunning te verlenen. Burgemeester Sicko Heldoorn vertelde het goede nieuws vrijdagavond aan moeder en dochter.

Rajnish en Sachi dreigden al enige tijd te worden uitgezet. En dan ook nog elk naar een ander land. Ze wonen ruim 10 jaar in Nederland. De staatssecretaris heeft het dossier opnieuw bekeken en is tot de conclusie gekomen dat er in dit specifieke geval sprake is van een zodanige (schrijnende) situatie dat hij besloten heeft om gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid en moeder en dochter een verblijfsvergunning te verstrekken.

‘Dat Rajnish en Sachi bij ons in Driezum mogen blijven wonen is fantastisch nieuws. Voor henzelf en ook voor iedereen die zich de afgelopen tijd betrokken heeft getoond bij de familie Singh. De gemeenschap is massaal om de familie heen gaan staan. Het is geweldig dat de inzet heeft geleid tot deze uitkomst. Er is een einde gekomen aan een lange tijd van onzekerheid en we hopen dat moeder en dochter nu weer vooruit kunnen kijken’, aldus burgemeester Sicko Heldoorn.

Sinds 2014 is al meerdere keren aandacht gevraagd voor de situatie waarin moeder en dochter al lange tijd verkeerden. De laatste keer was op 4 maart jl. toen de burgemeester samen met een delegatie van de gemeenteraad en het actiecomité ‘Sachi en haar moeder moeten blijven’ een petitie en ruim 4000 handtekeningen hebben aangeboden bij Kamerleden Lutz Jacobi (PvdA), Joël Voordewind (ChristenUnie) en Linda Voortman (GroenLinks).

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button