HoofdnieuwsRegionaalVideo's

Toertocht met paard en wagen voor ouderen (video)

KOLLUMERZWAAG  Onder ideale weersomstandigheden is de 20 kilometer lange route, met 18 aanspanningen, gereden door onze prachtige omgeving van Kollumerzwaag en Veenklooster. Ruim 100 personen, waaronder 50 ouderen, 36 koetsiers  / menners, vrijwilligers van het dorpshuis en plaatselijk belang en een aantal kinderen van de vrijwilligers, namen deel aan deze tocht.

De route was uitgezet door het bestuur van plaatselijk belang. De tocht ging vanaf het parkeerplaats achter “De Rank” van start, via de Bounswei naar de Boskreed, daar werden alle deelnemers getrakteerd op een lekker koel ijsje. Via de Jan Aukeswei, Eastbroeksterwei, Langwaersterwei, via de sânreed “It langwaer”en de Miedwei ging de stoet door de Dôlle naar de Triemen. Bij de boerderij van Sjoerd vd Schaaf stond de koffie/ thee met oranjekoek klaar.

Daarna werd de tocht doorgezet via de Triemen, Muntsewei en de Trekwei werd koers gezet naar de Fogelsanghloane. Aan het eind van de Fogelsanghloane werden alle deelnemers verrast met een hapje en een drankje. Na dit gezellig oponthoud ging de stoet via Veenklooster, Cecilialoane, Hanenburch, Achterwei, Koarteloane, Hoppemastate en de Foarwei terug naar “De Rank” . In het dorpshuis namen we afscheid van elkaar met een heerlijk gratis gekoeld flesje Yakult. Hedzer Kooistra, onmisbaar bij deze activiteiten, heeft weer prachtige opnamen van deze tocht gemaak, die hij op een DVD zal zetten, zodat we de tocht nog verschillende malen kunnen zien.

Alle koetsiers / menners, Hedzer en alle vrijwilligers en andere betrokkenen, heel erg bedankt. Jullie allemaal hebben er toe bijgedragen dat dit weer een onvergetelijk tocht is geworden.

[youtube_video id=”tkTsza9ffi0“]

 

 

Foto’s  Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button