Sport

Toestelfinale 1e en 2e divisie

LEEUWARDEN – Tijdens de plaatsingswedstrijden hebben Lisanne Hulder en Chantal Hietkamp zich kunnen plaatsen op diverse onderdelen in het niveau pupil 1 N2. De 8 beste turnsters van het Noorden in dit niveau hebben deze ochtend laten zien hoe hoog het niveau ligt. Lisanne mocht vandaag strijden op de vloer, rek en balk en Chantal Hietkamp had zich geplaatst voor de onderdelen vloer en rek.

De dames mochten als eerste van de dag aantreden op de vloer. Chantal was erg nerveus voor dit toestel, maar liet desondanks een goede technische oefening zien met alle gewenste bonussen, waaronder een prachtig geturnde vrije radslag. Lisanne liet als eerste serie een arabier dubbel flickflack zien. Een overwinning voor deze gracieuze turnster, want op de training was deze nog niet eerder zelfstandig gesprongen.  Beide turnsters kunnen tevreden over hun oefening zijn en daarbij mocht Chantal op dit toestel het goud in ontvangst nemen.

In de derde ronde deden de dames mee op rek. Omdat beide turnsters van SVK Kollumerzwaag op de districtwedstrijden hier nog punten hebben laten liggen, was het doel vandaag om de oefeningen met meer zelfvertrouwen, durf en technische verbeteringen te laten zien aan de jury leden. Lisanne heeft een keurige oefening gezwaaid en liet een perfecte kip zien.  Chantal Hietkamp deed er nog een schep bovenop en zwaaide de sterren van de hemel met de reus. In korte tijd is Chantal op dit toestel technisch zo vooruit gegaan, dat ook de jury leden er niet omheen konden. Ook op dit toestel was het goud voor Chantal.

Lisanne heeft in ronde 4 laten zien dat ze de balk prima onder de knie heeft. Met alle pittige balansoefeningen, Sisonnes, streksprongen en radslagen bleef deze turnster op de balk staan. Zelfverzekerd heeft zij deze oefening geturnd en de bronzen medaille die ze kreeg was dan ook dik verdiend.

Beide dames hebben laten zien dat ze enorm gegroeid zijn in het niveau en mogen dit seizoen dus met een voldaan gevoel afsluiten. En daarbij zijn ze ook nog rijkelijk beloond in het eremetaal!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button