HoofdnieuwsRegionaal

Tomke voorleesweek op peuterspeelzaal Kwibus

KOLLUM – Op peuterspeelzaal Kwibus is afgelopen week voorgelezen in het kader van de Tomke voorleesweek. Van 1-23 juni wordt er elke dag op Omrop Fryslân een verhaaltje van Tomke uitgezonden en ook wordt er op peuterspeelzalen voorgelezen. Voor alle peuters is er een exemplaar van het speciale Tomkeboekje.

Op peuterspeelzaal Kwibus werd voorgelezen door drie juffen van de Kollumer basisscholen. Als peuters vier jaar worden gaan ze van de peutergroep naar de basisschool. Veel kinderen kijken daar naar uit. Maar het is ook best wel een beetje spannend. Want er is ook een andere juf. “De nije juf” was een verhaaltje in het boekje van Tomke. Vaak worden de namen van de juffen van de basisschool genoemd op de speelzaal. Nu kregen de kinderen daar ook een gezicht bij.

Op maandag zou juf Akke komen voorlezen (Casimirschool), maar helaas gaat zij stoppen; Gelukkig had ze juf Jose meegenomen en die is vanaf augustus de nieuwe juf. Op dinsdagmorgen kwam juf Ellen van de Bernhardschool voorlezen. Zij las voor over Tomke die koekjes gaat verkopen. Maar ze had ook voor alle kinderen een klein koekje aan het eind van het verhaaltje. Op donderdagmiddag kwam juf Anneke van de Julianaschool voorlezen. Zij had PomPom meegenomen. PomPom is een pop die gaat logeren bij de kinderen thuis. Samen met Tomke luisterde PomPom naar het verhaaltje. De juffen konden vertellen vanuit een mooie voorleesstoel. Aan het eind van het bezoek kregen de juffen een cadeautje. Een echte Tomke jierdeiskalender. Voor de kinderen was er een Tomkeboekje met verhaaltjes, een kleurplaat en spelletjes. Door zowel speelzaalleidsters als basisschooljuffen werden deze voorleesbezoekjes als zeer positief ervaren.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button