Sport

Topprestaties van de GVV-heren

STIENS – Zaterdag werden er in Stiens de eerste plaatsingswedstrijden gehouden voor heren turnen niveau 15-11. Voor GVV deden er twaalf jongens aan deze wedstrijd mee. Mika Postma, Tyme de Bruin en Storm Dijkstra trapten van deze twaalf als eersten af. Zij komen uit in instap niveau 15. Voor deze 3 heren hun eerste wedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking was daar de grote verassing. Mika mocht het hoogste podium betreden en kreeg het goud omgehangen. Tyme mocht even eens op het podium komen en de bronzen medaille in ontvangst nemen. Storm werd na een keurige wedstrijd 6e.

Mo Aho Nuur en Ties van Kesteren mochten in de tweede wedstrijd aan de jury hun oefeningen laten zien. Dit deden ze boven verwachting. Ties mocht in de categorie pupil niveau 14 het podium betreden en kreeg de zilveren medaille omgehangen. Mo kreeg even eens zilver in de categorie benjamin niveau 14.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Tom van den Bremer, Simon den Uyl en Joran van der Wal. Hier en daar waren er wat zenuwen. Voor Tom en Simon was het hun eerste wedstrijd en het ging als een speer. Het was een zware categorie waar de jongens het tegenop moesten nemen. Simon werd met een prachtige score van 104,00 5e. Tom mocht op het podium komen en de gouden medaille in ontvangst nemen. Joran was in dezelfde wedstrijd aan de beurt alleen hij turnt instap niveau 13. Joran steeg boven zichzelf uit en liet nette oefeningen zien. Hij kwam net 0,15 te kort voor het podium en werd 4e.

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Pieter de Hoop, Reinder van Ens, Sebastiaan Benjak en Martin van der Wal. Ook deze heren lieten zien dat ze niet voor niks in dit niveau thuis hoorden. De een naar de andere prachtige oefening werd er geturnd. Bij de instap niveau 12 mocht Pieter op het podium komen en de bronzen medaille in ontvangst nemen. Reinder mocht een tree hoger en kreeg het zilver.

Martin en Sebastiaan turnden bij de pupillen naar een 8e en 7e plaats.

De volgende plaatsingswedstrijd wordt gehouden op 4 maart in Harkema. Daar zal bekend worden welke jongens er Fries Kampioen zijn en welke jongens er doorstromen naar de District Finale.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button