Regionaal

Treinstation Achter de Hoven sluit per 3 september

BUITENPOST/LEEUWARDEN – Per 3 september 2018 stopt de trein, op het traject Leeuwarden-Groningen, niet meer bij station ‘Achter de Hoven’. Per dag zijn er slechts een paar reizigers die gebruik maken van het station. Ook sluit de lengte van het perron niet meer aan bij het gebruik van langere treinen op dit traject. Het opheffen van het station is een besluit van de provincie Fryslân in overleg met Arriva.

De trein stopt nu nog op werkdagen in de ochtend richting Leeuwarden één keer bij station ‘Achter de Hoven’ en in de middag richting Groningen twee keer. De reizigers die gebruik maken van het station werken bij de omliggende bedrijven. Zij worden uiteraard persoonlijk geïnformeerd over het sluiten van station ‘Achter de Hoven’.

ESGL
Het verwijderen van de perrons gebeurt later. De huidige planning is juli 2019. Dit is onderdeel van de uitbreidingsplannen van het traject Leeuwarden-Groningen (project ESGL). Dit project maakt het mogelijk om met een extra sneltrein én met langere treinen te rijden. Langere treinen zorgen ervoor dat meer reizigers comfortabel en veilig kunnen reizen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button