Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

‘Tuindag Buitengewoon’ in De Kruidhof

BUITENPOST – Op zaterdag 27 april organiseert Botanische Tuin van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost weer haar traditionele ‘Tuindag Buitengewoon’. Een groot aanbod van kwekers met bijzondere vaste planten en grassen, groenten, eenjarigen en tuinaccessoires en andere tuingerelateerde artikelen.

Bekende en minder bekende kwekerijen zijn op deze sfeervolle voorjaarsmarkt aanwezig met een deel van hun bijzondere collecties. Zo is er een eucalyptuskwekerij maar ook een royaal aanbod van eenjarigen, perkgoed, (Franse) geraniums en hanging baskets. Bijzondere onbespoten groenteplantjes en zacht fruit stekken. Kopertuingereedschap, meststoffen, maar ook een Finse rookton als gezond alternatief voor de barbecue.

Workshop Kruidentuin aanleggen

Om 14.00 uur kunnen bezoekers deelnemen aan workshop ‘Zelf een kruidentuin aanleggen’. Opgave vooraf is gewenst, omdat er maximaal 15 personen aan de workshop kunnen deelnemen.. De kosten van de workshop zijn € 15,00 inclusief entree tot de tuinen en een kruidenplantje.

Verkooptuin

De verkooptuin van De Kruidhof is vrij toegankelijk. Ook hier zijn weer allerlei vaste- en klimplanten te koop, evenals oude rozen en keukenkruiden. Nieuw dit jaar zijn ook sierheesters, fruitboompjes en groenteplantjes.

De Kruidhof is van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Entree: € 2,50.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button