Sport

Turn- en Gymsport blij met Airtrack

DOKKUM – Innovatie binnen de sport, ook Turn- en Gymsport Dokkum heeft er mee te maken. Naast het steeds bredere aanbod zoals individueel turnen, gymnastiek, springen, acro, freerunning, senioren gym, dans enz breekt de innovatie ook door in het aanbod van toestellen. Stil staan is achteruit gaan en daarom is de vereniging steeds op zoek naar vernieuwing. Zo is er een eigen trainingshal gerealiseerd aan de Holwerderweg “turnhal De Brêge”

Turnde men vroeger op een houten balk tegenwoordig heeft de nieuwste balk softbekleding en vering en kun je trainen met balkverbreder. Ook bij sprong heeft er vernieuwing plaats gevonden sprong men vroeger plank bok of paard, tegenwoordig gaan de turnsters en turners over de pegasus en springen de jongste turnsters met plankoline (kruising tussen plank en minitrampoline).

De lange mat maakte plaats voor de houten tumbling, vierkante vloer en tegenwoordig de airtrack. De airtrack is een lange opblaasbare baan waarin de luchtdruk geregeld kan worden door de trainer. Een zachte ondergrond voor jongere kinderen of tieners in de groei kan blessures voorkomen. Naarmate de turnsters (turners) ouder worden kan hij harder worden opgeblazen.

De turnbond verplicht dit soort toestellen tegenwoordig vooral met het oog op veiligheid en plezier in het bewegen. De leden van Dokkum wilden heel graag meedoen aan de microteam wedstrijden in AHOY en in het najaar weer de plaatsingswedstrijden van het groepsspringen. Daarnaast was de leiding op zoek naar veilige uitdagende trainingsmogelijkheden voor alle groepen.. Allen waren het er over eens dat voor jong en oud, recreatie of selectie een airtrack ideaal zou zijn.

Er werden twee geweldige sponsoren gevonden die net als TGD innovatie hoog in het vaandel hebben.

PROBO de Friese ondernemer van 2017 en vernieuwend in bedrukking op divers materiaal o.a. spandoeken, vlaggen, stickers op rol.

LEASE QUALITY is het tweede bedrijf die de airtrack mogelijk heeft gemaakt. Ze bieden de klant ruime keuze in auto’s, flexibiliteit en leasen zoals de klant wenst.

Dankzij deze twee sponsoren kan de vereniging Turn- en Gymsport Dokkum mee blijven doen in de wereld van innovatie en uitdaging op het gebied van de gymsport.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button