Sport

Turn- en Gymsport Dokkum springt naar goud op NK

SURHUISTERVEEN – Nederlands Kampioenschap groepsspringen op zaterdag 4 juni te Surhuisterveen. Dit seizoen deden drie teams namens Dokkum voor het eerst mee aan de landelijke plaatsingswedstrijden. Men kwam in februari tijdens de plaatsingswedstrijd in Rijssen met drie teams op de vloer en ieder team sprong daar drie onderdelen. Alle drie teams gingen door naar de finale op alle onderdelen. Door meerdere nationale kampioenschappen op dezelfde dag en een blessure sprongen enkele meiden niet mee.

De teams sprongen met heel veel plezier de wedstrijd en er was een enorme teamspirit. Er werden mooie series gesprongen en de complimenten van de jury voor originaliteit en moeilijkheid werden zeer gewaardeerd.

Door een ongeluk waarbij enkel senioren springsters betrokken waren miste dit team het eerste onderdeel. Eén turnster kon helaas niet meer springen maar de anderen wilden per se meedoen. Er werd gelukkig goed gesprongen en hoge punten gehaald.
Groot was de vreugde tijdens de prijsuitreiking toen er maar liefst zes bekers in de wacht werden gesleept. Junioren 1 behaalde een bronzen beker op tumbling en junioren 2 twee zilveren bekers op tumbling en minitrampoline en een bronzen op plank pegasus. Het senioren team behaalde op beide onderdelen zelfs de titel van Nederlands Kampioen. Groot feest in Dokkum voor en met deze Nederlandse Kampioenen.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button