Sport

Turner Johan Postma naar kwart finale NK

TILBURG – Dit weekend was Tilburg de plaats waar de landelijke wedstrijd voor heren turnen van start zijn gegaan. De turners in de 1e, 2e en 3e divisie zijn hier vertegenwoordigd en proberen een startbewijs te behalen voor de kwart finale. Namens GVV Feanwâlden deed Johan Postma hier aan mee, Johan werd vorig seizoen Nederlands Kampioen en moest daardoor promoveren. Johan Postma turnt dit seizoen 3e divisie instap niveau 11.

Een pittige uitdaging voor de turner uit Burgum om in een deelnemersveld van 108 jongens zich staande te houden. Johan begon zijn wedstrijd bij het onderdeel brug, de zenuwen had Johan nog niet helemaal onder controle en hij maakte hier wat kleine foutjes. Toch behaalde hij een mooie score van 15,35. Bij de onderdelen die daar op volgenden rek en vloer liet de talentvolle turner ook mooie oefeningen zien. Op vloer behaalde hij een score van 17,55 goed voor de tweede plaats op dit onderdeel.

Johan was bij voltige alle zenuwen kwijt en zat lekker in de wedstrijd. Op dit onderdeel kan Johan punten scoren en dit deed hij dan ook. Johan zette zijn opwaartse strijd door bij ringen, de jury was lovend over de oefening die hij aan de jury toonde. Ook op dit onderdeel (18,30)behaalde hij 2e score. Het laatste onderdeel sprong leverde eveneens een mooie score van 18,60.

In deelnemersveld van ruim 100 turners werd Johan Postma met een puntentotaal van 104,05 5e. Johan heeft zich hiermee geplaatst voor de kwart finale op 7 en 8 maart in Volendam.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button