Sport

Turners GVV 2de op Nederlands Kampioenschap

ZWIJNDRECHT – Zaterdag 15 november 2014 werden in Zwijndrecht de Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams gehouden. GVV Feanwâlden deed hier met een jongensteam aan mee op niveau 11. Het GVV team bestond uit vijf jonge turners: Florenz van der Gang (Dokkum), Johan Postma (Burgum), Fabian de Vries (Burgum), Mauricio Schouwstra-Atsma en Mateo Schouwstra–Atsma (Buitenpost).

Vanaf de zomer heeft het team hard getraind onder leiding van Marloes de Jong uit Ureterp om dit niveau te kunnen behalen. Ze waren op tijd klaar om hun debuut te maken op deze landelijke wedstrijd waar je als team een prestatie neer moet zetten. Per toestel turnen vier jongens en de drie hoogste cijfers worden meegenomen in de eindklassering. De wedstrijddag begon bij het onderdeel vloer. Bij vloer mochten Fabian, Johan, Mateo en Mauricio als eerst in actie komen. Ze lieten erg mooie oefeningen zien. Met een totaal van 54.70 op het scorebord stond het team na dit onderdeel eerste. Maar de jongens wisten dat er nog op vijf onderdelen geturnd moest worden en er nog van alles kon gebeuren.

Het tweede onderdeel was voltige. Voltige is een technisch moeilijk onderdeel en hier liggen de cijfers doorgaans een aantal punten lager. Tijdens de trainingen is er veel op geïnvesteerd en de vooruitgang was duidelijk zichtbaar. Met een totaal score van 46,50 en de vierde score van de dag is het team dan ook zeer tevreden.Het team ging door naar het onderdeel ringen. Ze lieten nette en strakke oefeningen zien en met een totaal score van 55,25 behaalden de GVV jongens op dit onderdeel wederom de hoogste score en stonden na drie onderdelen 7de. Met het goede gevoel nog in het lijf van de ringoefening was het de beurt aan sprong. Eén voor één noteerden de jongens hoge scores op het bord en klom het team wederom enkele plaatsjes omhoog naar de vierde plaats.

De laatste twee onderdelen waren brug en rek, deze onderdelen verliepen zonder grote fouten.  De tussenstand werd nu achterwege gelaten om de spanning tot aan de prijsuitreiking vast te houden.Het wachten op de prijsuitreiking duurde niet lang en daar was de grote verassing. De jongens van GVV Feanwâlden mochten op het podium komen en de zilveren bekers in ontvangst nemen.

Denk je nu ook misschien is turnen wel iets voor mij neem gerust contact op via de site www.gvvonline.nl of kom langs in onze nieuwe trainingshal achter speelpark Sanjesfertier (in de tennishal) de jongensgroepen trainen op dinsdag tussen 16.00-19.30 en donderdag van 18.00-20.00 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button