Sport

Turners GVV plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen

ZWIJNDRECHT/ BEILEN – Zaterdag 28 maart waren er twee wedstrijden gepland voor de jongens van GVV. De halve finale in Zwijndrecht en de laatste plaatsingswedstrijd in Beilen. Voor GVV reisde Johan Postma af naar Zwijndrecht voor de halve finale. Johan turnt 3e divisie instap niveau 11. Johan kon vandaag een ticket winnen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Johan wist zijn zenuwen goed in bedwang te houden en turnde een zeer nette wedstrijd. Johan verloor weinig punten en tijdens de prijsuitreiking was daar het brons voor Johan. Johan heeft zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp. Deze wedstrijd zal 6 juni in Leek plaats vinden. Ook kon Johan zich plaatsen voor de toestelfinales. Zat Johan bij de beste zes turners per toestel dan had hij zich rechtstreeks geplaats. Johan mag op vier toestellen; vloer, voltige, ringen en brug uitkomen tijdens de toestelfinales. Deze finales zullen 7 juni in Leek plaats vinden.

De wedstrijddag voor de turners van GVV ging verder in Beilen. Joris Veenstra en Mateo Schouwstra- Atsma zaten 14 maart jl. bij de beste vijf turners van Friesland. Dit gaf hun het recht om in Beilen uit te maken welke vijf jongens er door naar het NK gingen. Mateo en Joris moesten het nu opnemen tegen de jongens van Friesland, Groningen en Drenthe. De grootste concurrentie kwam uit Friesland. Joris en Mateo hebben zich als nummers 2 en 3 geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen. Het Nederlandse Kampioenschap zal 25 april in Twello plaats vinden.

Fabian de Vries en Mauricio Schouwstra- Atsma kwamen ook op de wedstrijdvloer van Beilen. Fabian de Vries turnt pupil niveau 10. Fabian turnde mooie oefeningen en behaalde zijn persoonlijke doelen. Fabian werd met een puntentotaal van 83,43 9e. Ook werd Fabian in de competitie 9e en dit betekend dat Fabian zich heeft geplaatst voor de Noord Oost Nederland Finale.  In de laatste wedstrijd van deze, tot nu toe, mooie wedstrijddag was het de beurt aan Mauricio Schouwstra- Atsma. Mauricio turnt jeugd niveau 10. Mauricio maakte deze dag compleet om een mooie wedstrijd te turnen en tijdens de prijsuitreiking was het zilver voor Mauricio. Ook Mauricio heeft zich geplaatst voor de Noord Oost Nederland Finale. De Noord Oost Nederland Finale zal 18 april plaats vinden in Stadskanaal.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button