Sport

Turnsters SVK Kollumerzwaag wederom in de prijzen

SURHUISTERVEEN – SVK Kollumerzwaag deed het afgelopen weekend met 10 teams mee aan de Open Friese Kampioenschappen acro E/D/C niveau.  Een 11e team was helaas uitgevallen i.v.m. blessure. De duo’s en trio’s werden in drie banen gejureerd. In baan A waren ’s morgens de E junioren aan de beurt. Daar had SVK een debuterend duo; Femke Damstra en Julia Lautenbach. Beide kon afgelopen seizoen niet met hun eigen trio niet verder en daarom was dit open kampioenschap een mooie opstap om als duo iets neer te zetten. Ze hebben nog maar kort geoefend en hadden 2 tijdsfouten; de eindigden op de 9e plaats. Sietske Zwart en Jeanet Zijlstra moesten later op de ochtend als duo bij de E senioren.

Ze kwamen artistiek niet hoog in de ranking en eindigden als 17e. In Baan B bij de trio E+ was het de beurt aan Saskia Zwarts, Melissa Veenstra en Cyanne de Jong. Meteen bij aanvang ging het mis bij een balansoefening; Cyanne viel en daardoor had dit trio een vrij lage score op techniek. De artistieke score was mooi met 7,60 punt. Het trio Nynke Postma, Alissa Westerhof en Chantal Hietkamp kwamen uit in de pupillen en scoorden 25.35 totaal. De dans, het artistieke gedeelte,  werd hoog gewaardeerd met bijna een 8. Ondanks één tijdsfout van 0,3 bleven ze hun koppositie houden en werden 1e bij de pupillen-trio’s. Bij de E senioren deden 3 teams mee. Het trio Tineke Postma, Martha Rosier en Jessica Steendam waren vandaag succesvol met hun oefening. Bij het FK op 8 maart werd hun artistieke cijfer afgewaardeerd omdat de jury de dans iets creatiever wilde zien maar nu scoorden ze op beide onderdelen een 7,80; dit was genoeg voor een 3e plaats. Als 2e  E senioren trio  deden Sonja Kooistra, Irene Zijlstra en Alette Machiela hun best maar met een één tijdsfout en een vrij lage score op hun artistieke uitvoering eindigden ze als 10e. Als laatste sen. E  trio waren Tineke Luimstra, Dineke Speelman en Aryana Veenstra  aan de beurt.  Ze hadden helaas  2 tijdsfouten en zowel hun artistieke score en technische score waren  7.35. Beide onderdelen zouden hoger moeten kunnen uitkomen met een iets strakkere oefening en creatievere danselementen.

 

In baan C kwamen 3 SVK trio’s uit in het D niveau en 1 trio in het C niveau. Nynke van der Veen, Elisa van der Wouden en Sjanine Westerhof lieten een mooie oefening zien maar technisch was het met een score van 7,30 niet erg hoog; ze eindigden als 10e. Het D trio Wytske van der Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder hebben vanwege ziekte niet veel kunnen oefenen en dat spiegelde zich af in de oefening.  Met beide scores ronde de 7,50  en één tijdsfout eindigde dit D trio als 13e . Het laatste trio D waren Janne Faber, Lisanne Hofstede en Lisanne Hulder. Met een totaal score van 26,15 behaalden zij met een 8,2 het hoogste technische cijfer van alle D trio’s.  Artistiek moest er worden afgetrokken vanwege het verschil in lichaamsbouw tussen de onder partners  en boven partner waardoor ze net onder de 8 punten scoorden. Dit hield hen echter niet af van de 1e plaats in deze categorie.  De hoogste plaats op het erepodium was voor hen. Als laatste deze dag was het C trio van SVK aan de beurt. Margreet Oevering, Irene Hofstede en Anna Nelia Bijker. Jammer genoeg hadden ze een val bij een individueel element waardoor de technische score op een 7,30 uitkwam en ze genoegen moesten nemen met een 6e plaats

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button