Sport

Turnsters SVK presteren goed tijdens plaatsingswedstrijden

SNEEK – Zaterdag werd de 2e plaatsingswedstrijd gehouden voor de 3e en 4e divisie in Sneek. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Andrea Elzinga pupil 1 D1 en Sanne Wolters senior C. Andrea Elzinga turnde een veel betere wedstrijd dan de vorige keer. Vooral op vloer ging ze met sprongen vooruit en behaalde hier dan ook een keurige 4e plaats op. In het eindklassement werd ze 14e. Sanne turnde vandaag een keurige wedstrijd. Alleen bij het bekijken van de resultaten zagen we dat Sanne 4 punten aftrek had gekregen bij de brug, omdat ze een element te weinig had geturnd. Hierdoor daalde ze erg in het klassement. Na een gesprek met de juryleden wisten we de oorzaak van deze zware aftrek. Deze regel was bij mij niet bekend en daarom ook maar een bezoek gemaakt bij de hoofdjury. De hoofdjury keurde de oefening van Sanne goed en dat resulteerde op een eerste plaats. Sanne mag dus alsnog een gouden medaille in ontvangst nemen.

 

In de derde wedstrijd moest SVK flink aan de bak. Maar liefst 6 turnsters kwamen in actie in 3 verschillende categorieën. Femke Damstra, Tirza de Graaf en Sjanine Westerhof turnen in de categorie jeugd E. Femke turnde een goede wedstrijd en vooral op brug scoorde ze hoog. Ze werd op dit toestel 4e door een moeilijkere oefening te turnen. In het eindklassement werd ze 5e. Ook Sjanine zat bij de top 5 van de brug, maar helaas had ze pech bij de balk waar een val haar punten heeft gekost. Toch werd ze netjes 7e. Tirza turnde een strakkere wedstrijd dan de vorige keer. Ze bleef bij alle onderdelen op de balk staan en werd in totaal 6e. Alissa Westerhof (junior D) is dit seizoen onverslaanbaar en heeft beslag gelegd op de gouden medaille.  De vraag was natuurlijk houdt ze dit vast. De druk lag hierdoor hoog, maar deze turnster wist zich goed staande te houden. Ook deze wedstrijd was het goud voor Alissa Westerhof. Ook Marieke Hulder en Kristien Gommers kwamen in actie in deze wedstrijd in de pupillen niveau N3. Marieke Hulder turnde strakke oefeningen met haar sierlijke uitstraling . Op balk werd dit zelfs beloond met een 2e plaats en ook op rek scoorde ze hoge punten waar ze 4e werd. In het eindklassement mocht ze het brons mee naar huis nemen. Kristien turnde ook een goede wedstrijd. Zij liet zien dat ze bij de top 5 hoorde op het onderdeel sprong waar ze 4e werd. Ook zij mag terugkijken op een geslaagde wedstrijd met een resultaat van een 5e plaats.

 

In de laatste wedstrijd kwamen Marieke Speelman, Janneke Speelman, Nynke Postma en Maria van Bussel uit in de categorie junior E. Deze dames begonnen de wedstrijd goed maar hebben vandaag helaas niet laten zien wat ze waard zijn. Het struikelblok was vooral de balk waar alle turnster van af zijn gevallen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button