Sport

Turnsters Wardy in de prijzen

FERWERD – Zaterdag 25 maart hadden 4 turnsters van CGV Wardy hun 2e plaatsingswedstrijd in Ferwerd. Jildou en Marije mochten als eerste turnsters starten met de wedstrijd. Het eerste onderdeel sprong verliep goed. Beide dames hadden een mooie handstandplat. Het tweede onderdeel de brug, verliep ook goed bij de dames. Op naar de balk. Marije liet hier de beste oefening van alle turnsters zien. Met een mooie handstand en koprol bleef zij stevig op de balk staan. Er werd afgesloten met een keurige vloeroefening van beide dames. Jildou eindigde op een 16e plaats en Marije mocht een medaille in ontvangst nemen. Zij werd verdiend 4e.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Anna Baukje. Wegens ziekte waren Thirsa en Yvonne afwezig. Anna Baukje komt uit voor niveau D2. Ze begon de wedstrijd met balk. Ze bleef de zenuwen de baas en wist met de handstand en koprol stevig op de balk te blijven staan. Daarna volgde er een strakke vloeroefening. Op sprong liet ze een prachtige overslag zien. Als laatst haar favoriete onderdeel, de brug. Deze werd zonder fouten geturnd. Al met al een goede wedstrijd voor Anna Baukje die met een mooie bronzen medaille naar huis ging.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Marinde. Ze begon op vloer met een mooie oefening. Vervolgens kwam sprong waar ze een nette handstandoverslag liet zien. Daarna was het de beurt op brug. Het inturnen ging niet zoals het hoorde, maar gelukkig wist ze met de wedstrijd wel hoe het moest. Dit werd ook door de jury gezien, die haar brugoefening de beste vond. Ze sloot af met het onderdeel balk. Ook zij wist met de handstand en koprol op de balk te blijven staan. Helaas door een vergissing kreeg ze een punt aftrek, waardoor ze het podium miste. Marinde eindige hierdoor als 8e.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button