Sport

Turnsters Wardy in de prijzen

DOKKUM – Zaterdag 28 januari vonden in Dokkum de eerste plaatsingswedstrijden plaats voor wedstrijdgroep 2. Namens Wardy deden er maar liefst 13 turnsters mee.

Als eerste was het de beurt aan Rixt Boersma, Ilse de Vries en Siebrich Bruining. Deze meiden turnden als preinstap 2 niveau RFD4. Alle drie de meiden lieten een fantastische wedstrijd zien. Siebrich haar beste toestellen waren brug en vloer. Voor Ilse was balk haar beste toestel. Rixt liet haar mooiste oefeningen zien op brug en vloer. Al met al hebben de meiden een keurige wedstrijd geturnd. Siebrich eindigde als 11e, Ilse is 5e geworden en Rixt mocht naar huis met de zilveren medaille.

In de volgende ronde deden er maar liefst 8 meiden mee. Sjoukje Spijkerman, Douwina de Vries, Jildau Holwerda, Marije Zuidema, Tiny Veenstra, Else Bosma, Lisette Pilat en Meike Fleury.

Douwina, Jildau, Marije en Tiny turnden als preinstap 1 niveau RFD5. Alle meiden begonnen wat onzeker. En op sommige onderdelen vergaten ze stukjes van hun oefening. Ze maakten het de jury soms erg lastig. Maar hadden vooral een erg leuke wedstrijd! Douwina liet haar beste oefening op vloer zien en werd uiteindelijk 16e. Jildau liet haar beste oefening op balk zien en werd uiteindelijk 14e. Marije liet haar beste oefening op brug zien en werd uiteindelijk 9e. Tiny liet haar beste oefening op brug en vloer zien en werd uiteindelijk 14e.

Else, Lisette en Meike turnden als preinstap 1 niveau RFD4. Ook voor deze meiden was het de eerste keer dat ze meededen aan een wedstrijd. En ook zij vergaten door de spanning af en toe hun oefening. Maar ze hebben een hele mooie wedstrijd laten zien. Else haar beste toestel was brug en ze werd uiteindelijk 11e. Lisette haar beste toestel was sprong en ze werd uiteindelijk 10e. Meike haar beste toestel was vloer en ze werd uiteindelijk 7e. Een mooie prestatie voor al deze meiden.

Sjoukje kwam in dezelfde wedstrijdronde uit als instap niveau D2. Sjoukje liet een hele mooie wedstrijd zien. Ze turnden erg strak en maakte bijna geen foutjes. Haar beste toestel was balk met een prachtige handstand en koprol. Uiteindelijk werd zij 2e. Helaas ging het met de prijsuitreiking mis en krijgt zij haar medaille zo snel mogelijk thuisgestuurd.

In de laatste wedstrijdronde deden Lotte Hofstra en Tessa de Bruijn mee. Tessa turnde als preinstap 2 niveau RFD5. Ook voor haar was het haar eerste wedstrijd. Door de spanning en omdat alles nieuw was vergat ze af en toe haar oefening. Desondanks liet ze mooie oefeningen zien met balk als haar beste toestel. Ze eindigde op de 13e plaats.

Lotte turnde als instap niveau D3. Ze begon erg goed aan haar oefening. Wel liet ze een paar kleine foutjes zien. Balk was haar beste toestel. Uiteindelijk eindigde ze op de 9e plaats.

Alle meiden hebben een fantastische dag gehad en erg genoten van de wedstrijd.

 

Eigen Fotos

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button