Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Twaalf aanhoudingen in drugsonderzoek

NOORDOOST FRYSLÂN – De politie heeft in een onderzoek naar de handel in soft- en harddrugs twaalf aanhoudingen verricht. Het gaat om één vrouw en elf mannen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Vijf van hen zitten nog vast.

Aanleiding onderzoek

Bij de politie kwamen signalen binnen dat zowel in Surhuisterveen als in de De Westereen twee groepen jongeren zich bezig hielden met het gebruik van drugs en de handel daarin. Dit ging gepaard met de nodige overlast en dat was reden om in beide dorpen nader onderzoek te doen.

Surhuisterveen

In het centrum van het dorp zorgde een groep jongeren op twee locaties voor de nodigde overlast. Het sterke vermoeden bestond dat de groep ook drugs gebruikte. Diverse bewoners van het centrum trokken daarover onder andere bij de wijkagent aan de bel. De groep werd in kaart gebracht, waarna een onderzoeksteam van zes agenten aan de slag ging. Al snel werd duidelijk dat de leden van de groep niet alleen drugs gebruikten, maar ook zich schuldig maakten aan de handel er in. Het ging daarbij vooral om speed en GHB. De afgelopen weken werd zeven mannen en één vrouw aangehouden. Van de acht zijn er vijf afkomstig uit het dorp zelf. Twee anderen zijn afkomstig uit Opende en één uit Heerenveen. Van de acht verdachten zitten er nog vier vast. Tegen alle leden van de groep is proces-verbaal opgemaakt.

De Westereen

Vanuit het dorp kwamen klachten over een jongeman die eerst vanuit een 45-kilometer auto en later vanaf zijn scooter drugs verkocht in het dorp. Dit ging gepaard met de nodigde overlast. Ook hier werd nader onderzoek naar gedaan. Het onderzoeksteam kreeg zicht op vier jongemannen die zich schuldig maakten aan de handel in soft- en harddrugs in het dorp. De vier werden de afgelopen periode één voor één aangehouden. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze weer in vrijheid zijn gesteld. Het onderzoek in het dorp is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button