EvenementenHoofdnieuws

Twaalfstedentocht varen in Kollum

KOLLUM – Ooit was Kollum bijna een stad geweest. Daarom vindt zaterdag 2 september 2017 om 15.00 uur de “Twaalfstedentocht” plaats.

Tientallen rubberbootjes, luchtbedden, zwembaden en alles wat maar opblaasbaar is, midden in het centrum van Kollum. Compleet met ludieke stempelposten, koek en zopie, en alles wat maar met een winterse Twaalfstedentocht te maken heeft!

Het principe van het evenement is simpel; met zoveel mogelijk rubberboten en alles wat maar opblaasbaar is, een avontuurlijke route varen door het historische centrum van Kollum. De afgelopen twee jaar was dit een groot succes wat elke keer veel publiek en deelnemers trekt. Dit jaar is er een nieuwe route, de start zal dit jaar plaatsvinden in het watersportcentrum t.h.v. het 1250-veld bij Meckama. Vervolgens is het keerpunt bij de jachthaven waarna alle rubberbootjes terugvaren door het centrum en op naar de finish bij de Voorstraat.

Onderweg passeren de dappere deelnemers 12 ludieke stempelposten als bewijs dat je de hele route hebt overwonnen. Bij de start is bovendien Leo Schuil aanwezig! Leo die zich traditiegetrouw altijd als eerste op natuurijs waagt, wilde uiteraard ook bij de start van de eerste twaalfstedentocht aanwezig zijn! Uiteraard is er ook weer een prijs voor de meest originele rubberboot. Dus neem je rubberboot, schaatsen en een sjaal mee en alles wat nog meer bij een winterse Twaalfstedentocht past en kom naar Rubberbootmissie op zaterdag 2 september in Kollum! Houd ook de website en Facebookpagina van Rubberbootmissie Kollum in de gaten voor leuke updates. Maar 1 ding is zeker: haal je schaatsen maar alvast uit het vet!!

Video van rubberbootmissie 2016:

youtu.be/1BNN_n1S3YI

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button