OndernemendRegionaal

Tweak mogelijk tweede aanbieder glasvezelnetwerk Kabelnoord

DOKKUM – Tweak en Kabelnoord onderzoeken of Tweak aanbieder kan worden op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Als er geen belemmeringen zijn is het de bedoeling dat Tweak nog dit jaar de tweede aanbieder wordt op het glasvezelnetwerk van de regionale kabelaar. Het glasvezelnetwerk van Kabelnoord is in aanleg en bedient momenteel 17.000 huishoudens in Noordoost-Friesland.

Over Tweak
Tweak uit Almere is ontstaan uit de community rond techsite Tweakers.net. Doel van Tweak is de laatste internettechnologie beschikbaar te maken voor een eerlijke prijs. Zonder restricties. In het begin richtte Tweak zich vooral op zogenaamde heavy users, die alles uit hun internetverbinding wilden halen. In de afgelopen jaren is het bedrijf geëvolueerd tot een volledig internetbedrijf, met een aanbod voor iedereen die waarde hecht aan de nieuwste technieken op het gebied van internet, telefonie en televisie. Bij Tweak kunnen klanten onder meer kiezen uit internetpakketten tot 1000Mbit en tevens is interactief tv-platform Sparql beschikbaar. Tweak levert via haar eigen netwerk, dat landelijk een dekking heeft van meer dan 300.000 huishoudens.

Over Kabelnoord
Kabelnoord is de kabelmaatschappij van Noordoost-Friesland. Ze levert aan vijf aandeelhoudende gemeenten triple play-diensten. In 2014 is Kabelnoord gestart met het uitrollen van glasvezel. De aanleg van een glasvezelnetwerk door een traditionele kabelaar is vrij uniek. In het geval van Kabelnoord wordt iedere woning binnen het geselecteerde aansluitgebied gratis en zonder verhoging van het abonnementsgeld aangesloten.

Keuzevrijheid
Op dit moment hebben circa 26.000 woningen in Noordoost-Friesland een aansluiting van Kabelnoord. Met een marktaandeel dat rond de 90% ligt, is Kabelnoord de meest gekozen provider in de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland, Ameland en Schiermonnikoog. Bewoners kunnen in dit gebied uiteraard ook kiezen voor dsl-providers als KPN.

Vanaf het begin van de aanleg is de intentie om meerdere aanbieders toe te laten op het glasvezelnetwerk. Het bieden van keuzevrijheid geeft ruimte voor concurrentie. Hierdoor ontstaan marktwerking, ontwikkeling en innovatie. Ontwikkelingen die in het belang zijn van de consument.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button