Twee dames in de strijd voor de titel ‘Feanster Maestro 2017’

Geplaatst op 6 november 2017 om 17:57 | In de categorie: ,

SURHUISTERVEEN – Vrouwelijke ondernemers Imca van der Velde en Ria van der Meer plaatsen zich als derde en vierde kandidaat voor de dirigentenwedstrijd Feanster Maestro. De twee dames nemen het op tegen wethouder Harjan Bruining en voorzitter Arjan Numan, kandidaten die eerder al bekend werden gemaakt. In totaal strijden op vrijdagavond 24 november vijf dirigenten om de felbegeerde titel ‘Feanster Maestro 2017’.

De fanatieke Imca van der Velde is sinds acht jaar de eigenaresse van Food and Lifestyle winkel B&G in Surhuisterveen. Na haar studie aan de hotelschool ging ze samen met haar man Jos op wereldreis. ,,Tijdens deze reis kwamen we veel verschillende soorten ijs en chocolade tegen, hier wilden we iets mee doen.’’ Deze passie groeide uit tot een winkel in Surhuisterveen waar bijzonder genieten voorop staat. Tijdens de Feanster Maestro zal Imca het lied ‘It’s raining men’ van The Weather Girls dirigeren. ,,Het was een totale verrassing dat ik werd uitgenodigd om mee te doen.’’ De onderneemster heeft niet veel ervaring in de muziek, maar haar enthousiasme zal de juryleden ongetwijfeld doen verbazen.

De tweede dame die het opneemt tegen Feanster heren is Ria van der Meer, die in 2007 afstudeerde als tandarts. Sinds 2008 runt ze haar eigen tandartsenpraktijk, gespecialiseerd in de behandeling van angstige volwassen en kinderen. Angst voor het optreden vrijdagavond 24 november heeft de ambitieuze tandarts niet, ze is namelijk niet onbekend met muziek. ,,Vroeger was ik melodisch slagwerker bij de Malletband uit Buitenpost, vanwege mijn studie moest ik hier helaas mee stoppen.’’ Ria heeft altijd een voorliefde gehad voor muziek en bezoekt regelmatig optredens van Crescendo uit Opende. Tijdens Feanster Maestro strijdt ze met het lied ‘Love shine a light’ van de Britse band Katrine & the Waves om de felbegeerde titel. ,,Het lied is swingend, een echte meezinger. Ik ga ervan genieten!’’

De kaarten voor Feanster Maestro zijn vanaf maandag 6 november beschikbaar. De entreebewijzen zijn verkrijgbaar bij Brasserie Kolkzicht en B&G Food and Lifestyle in Surhuisterveen. Feanster Meastro begint vrijdagavond 24 november om 20.00 uur s ‘avonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *