Sport

Twee Friese kampioen acrogym Wardy Kollum

DOKKUM – Op zaterdag 29 februari werden de Friese kampioenschappen acrogym gehouden in Dokkum. Wardy Kollum verscheen hier met 5 teams aan de start.

In de ochtend mocht het E senior duo Annejel Dijkstra en Lotte Hofstra het spits afbijten voor Wardy. Zij lieten een keurige oefening zien met helaas een artistiek foutje, maar ze hebben zich goed herpakt. Uiteindelijk eindigden ze op een 7e plaats. In dezelfde categorie was het de beurt aan Marieke Fennema en Jildau Holwerda. Ook zij wisten een mooie oefening neer te zetten, maar hadden helaas ook een schoonheidsfoutje. Ze eindigden op een 8e plaats. In het laatste blok van de ochtend mocht het E junior trio Anna Baukje van Dellen, Thirsa Borgers en Ilse Wielstra hun oefening aan het publiek en de jury tonen. Ze straalden op de vloer met hun vrolijke oefening. Na in spanning gewacht te hebben, mochten ze de eerste plaats in ontvangst nemen en zich daarbij Fries kampioen noemen.

In de middag startten Yvonne Talstra, Lyanne Reurink en Annyk de Vries met hun wedstrijd. Ze lieten een strakke oefening zien. In deze moeilijke categorie behaalden ze hiermee een knappe 4e plaats. Als laatste team van Wardy mocht het D senior duo Tineke Luimstra en Ilse de Vries de vloer op. Ondanks wat kleine foutjes kregen ze van de jury hoge punten toegekend. Met deze hoge punten verdienden ze de gouden medaille en de titel Fries kampioen.

Met twee Friese kampioenen op zak, kan Wardy terugkijken op een geslaagde wedstrijddag. Deze twee teams mogen de strijd zaterdag 28 maart weer vervolgen, op de districtsfinale in Sneek.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button