112HoofdnieuwsRegionaal

UPDATE : Twee gewonden bij frontale aanrijding N355 Burum (video)

BURUM – Bij een aanrijding op de kruising van de Rijksweg (N355) met de Kloosterweg bij Burum zijn vrijdag rond 11.40 uur een 64-jarige man uit Kollum en een 23-jarige vrouw uit Den Haag gewond geraakt. De bestuurder een 66-jarige man uit Burum van een Seat met aanhanger wilde vanaf Burum de weg oversteken en zag de VW Polo over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De kar was gevuld met een partij hout.

Twee ambulances, de brandweer, de politie en de traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. De weg werd in verband met het ongeval afgesloten voor het doorgaande verkeer. De politie heeft – nadat de slachtoffers waren overgebracht naar het ziekenhuis – een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van de aanrijding. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen afgevoerd.

UPDATE: De politie laat vrijdagmiddag (16:30 uur) weten dat de verwondingen meevallen. Een 64-jarige automobilist uit Kollum en zijn 23-jarige passagier uit Den Haag raakten gewond.  De oorzaak van het ongeval is een voorrangsfout door een 66-jarige automobilist uit Burum.

 

Foto’s Fokke Jongsma en Video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button