Sport

Twee maal goud op NK voor Acroteams WSBF

ZWOLLE – In de Stilohal te Zwolle werd afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap Acrogym gehouden op de nivo’s D, E en pupillen. WSBF was op het NK vertegenwoordigd met maar liefst 8 teams , wat op zich al uniek te noemen is in de ochtend was het de beurt aan de teams op E nivo. Bij de E duo’s werd historie geschreven door de Feanster vereniging .

De duo’s Jildou Kooistra en Femke Pander en het duo Lyonne van der Veen en Irna van der Heide behaalden exact dezelfde eindscore waardoor beide teams van WSBF zich Nederlands Kampioen mogen noemen. Het team Petra de Vries en Yara de Jong moesten door een verstoring in een balanselement genoegen nemen met een plek naast het podium

Het E trio Sanne van der Ploeg, Sanne Schievink en Ryanne Oostra behaalden een prachtige 4de plek ondanks het feit dat de bovenpartner geveld was door keel en-oorontsteking. Dit succesvolle trio heeft het afgelopen seizoen zeer succesvol meegedraaid in de top en was zeker een kanshebber voor het eremetaal geweest. Het succes van de ochtend kon in de middag door de teams op D nivo helaas niet geevenaard worden. Met name de D trio’s wisten alle 3 teams technisch hoge ogen te gooien maar werden artistiek gezien te streng beoordeeld. Jelly Frankes, Sieta van der Veer en Elina Sipma werden bij het allerlaatste element in hun oefening door verkeerd afvangen bestraft met 0.5 aftrek waardoor ze de kans op eremetaal misliepen. Lotte van Sluijs, Tjiske Visser en Inge Stienstra werden in een zwaar deelnemersveld 5de met een puntentotaal van 25.450. Met een miniem verschil van 0.15 behaalde het trio Jelline Bergsma, Hillie van der Veen en Hannah Westhof een plek in de middenmoot.

Bij de D duo’s mochten Jantina de Vries en Christina Bruinsma  aantreden voor WSBF. Dit duo wat normaliter artistiek en technisch mooie scores weet te behalen kreeg nu niet de punten van de jury waar het recht op zou moeten hebben en kwam ditmaal niet in aanmerking voor eremetaal.

Op 22 juni staat voor Jiska Batema en Chayenne de Kock het NK voor de deur. Zij zullen dan in Ahoy Rotterdam op topsport- nivo deelnemen bij de jeugdteams in de hoogst haalbare lijn.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button