Sport

Twee medailles voor SVK in Dokkum

DOKKUM – Zaterdag stond in Dokkum de eerste plaatsingswedstrijd op het programma voor de meiden van niveau D2 en D3. Femke Hulshoff deed mee in pupil 2 D2 en behaalde met twee keer een 5e plek op sprong en balk  een keurige 6e plaats.

In wedstrijd 2 mochten 6 turnsters tegen elkaar strijden in de jeugd1 D3. Hierbij werden de volgende uitslagen behaald. Akky van Kammen(17e) , Alette Machiela met een 5e plek op sprong (13e), Alianne Klaver met een 5e plek op balk (18e), Libbrich Klaver met een 2e plek op vloer (8e), Jenny Merkus turnde een mooie oefeningen waardoor ze als tweede uitkwam op sprong en als vierde op balk. Uiteindelijk was dit goed voor een bronzen plak op de 3e plaats. Ook Esther IJtsma had een goede wedstrijd met helaas wat foutjes op de balk. Toch behaalde ze een 3e plek op sprong en een 5e plek op vloer wat ertoe leidde dat ze genoeg punten had behaald om de bronzen medaille voor de vierde plaats in ontvangst te nemen.

In de derde wedstrijd mochten 4 turnsters tegen elkaar strijden bij de pupil 2 D3. Antje de Boer met een keurige balk oefening (11e), Emma van der Zaag met een 4e plek op vloer (8e), Kim Venema met een 2e plek op sprong(9e) en Tjitske de Boer met een mooie sprong (15e). Niet alle meiden hadden vandaag hun dag. Toch werden en goeie prestaties geleverd. Over twee weken proberen ze zich nog te verbeteren tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Buitenpost.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button