HoofdnieuwsPolitie Berichten

Twee treinmedewerkers bedreigd

BUITENPOST – De politie heeft maandag een 26-jarige man uit de gemeente Dongeradeel aangehouden op verdenking van bedreiging van twee treinmedewerkers.

De man reisde met de trein vanuit Leeuwarden in de richting van Groningen. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs. Toen de conducteur de man naar zijn identiteitsbewijs vroeg uitte hij diverse beledigingen. Daarop kwam een tweede conductrice er ook bij staan. Nadat de passagier een bekeuring had gekregen liepen beide treinmedewerkers verder. Vervolgens kwam de man achter het tweetal aan en uitte diverse bedreigingen. In Buitenpost kon de gealarmeerde politie de man aanhouden. Onderweg naar het politiebureau was de man zeer agressief. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie en justitie vinden agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak onacceptabel: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist. Kijk voor meer informatie op politie.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button