HoofdnieuwsRegionaal

Tweede informatieavond Artrose: symptomen, oorzaak en behandeling in Nij Smellinghe succesvol

DRACHTEN – Slijtage van de heup, schouder of knie, oftewel artrose is een aandoening die steeds vaker voorkomt. Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten organiseerde daarom op dinsdagavond 23 juni de tweede informatieavond ‘ Artrose: symptomen, oorzaak en behandeling.  Alles wat u wilt weten van slijtage van de knie, heup of schouder.’

Door de grote belangstelling voor de eerste avond in mei was er een wachtlijst ontstaan en daarom heeft de poli Orthopedie op korte termijn deze tweede informatieavond gepland. Ook nu was de opkomst uitzonderlijk hoog. Ruim 100 belangstellenden kwamen naar Nij Smellinghe om de presentaties van de orthopedisch specialisten en fysiotherapeut bij te wonen. Ook kreeg de gehele groep een rondleiding langs de fysiotherapie-oefenzaal, stands van de OK en Zimmer (leverancier van knie-, heup- en schouderprotheses) en kon men aanschuiven voor een consult met één van de orthopeden.

“Tijdens de voorbereiding van de eerste avond in mei bleek dat er veel belangstelling is voor dit onderwerp. Om deze reden hebben wij er voor gekozen om dit jaar nog twee informatieavonden over artrose te organiseren. Ook deze tweede avond was een succes. We hebben veel positieve reacties van de deelnemers ontvangen. Omdat er nog steeds veel animo is, wordt er een derde avond met hetzelfde onderwerp op 22 september georganiseerd. Mensen kunnen zich inschrijven via de website www.nijsmellinghe.nl/artrose.” vertelt de enthousiaste psysician assistant en medeorganisator Hendrike Hoogeboom.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button