HoofdnieuwsRegionaal

Tweede leven voor textiel

KOLLUM – In Fryslân komen oude kleren, lappen en vodden niet meer in de verbrandingsoven terecht. Tenminste, dat is de bedoeling van de campagne Fair Fibers.

Een grote groep organisaties die te maken hebben met de inzameling van textiel, wil de inwoners aanzetten hun kleding en ander textiel beter gescheiden aan te bieden. Want ook oud en versleten textiel is tegenwoordig goed opnieuw te gebruiken.

Textielcontainer Tochmalaan

‘Stoffig en versleten? Ik lust het allemaal.’Dit staat op de textielcontainer die aan de Tochmalaan in Kollum staat. De tot kunstwerk omgetoverde container gaat in de komende maanden op reis door de provincie om de boodschap van Fair Fibers overal in de provincie te vertellen.

Inzameling van oude kleding en textiel is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is dat ook versleten en kapotte spullen in de containers mogen. Tot nu toe belandden die nog in de grijze container. “Onnodig”, zo zegt projectleider Lucie Gelderblom, “want dankzij nieuwe recyclingmethoden mogen tegenwoordig alle oude afgedankte kleding, tassen en lakens gewoon in de textielcontainer”.

Partners

‘Fair Fibers, stof tot nadenken’ is een initiatief van de Friese Milieu Federatie in samenwerking met veel verschillende partijen waaronder de provincie Fryslân, Omrin, Omrin  Estafette, Humana, Reshare, Agentschap NL, de gemeenten Leeuwarden en Smallingerland, Kollumerland c.a  en een groeiend aantal andere Friese gemeenten. Met de campagne vragen de samenwerkende partijen ook aandacht voor het (ver)kopen van eerlijke en schone kleding en een duurzamer gebruik van kleding en textiel.

 Meer informatie

Meer informatie over de campagne is te vinden op http://www.fairfibers.nl/.

 

 

foto: Fair Fibers

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button