HoofdnieuwsRegionaal

Tweede Rubberbootmissie Kollum geslaagd (video)

KOLLUM – Omstreeks vijf uur werd zaterdagmiddag vanaf de Hessebrug in Kollum gestart met de tweede editie van de Rubberbootmissie. Iedereen kon met rubberboten, zwembaden en alles wat kon drijven naar het Kollumerkanaal komen. Nadat het startsein was gegeven door Johan Vlemmix gingen de rubberen drijfmiddelen in één lange rij richting de jachthaven. Met de verschillende drijfmiddelen lukte het de een makkelijker dan de ander. Maar met zijn humoristisch commentaar sleepte Johan Vlemmix  iedereen door de 2 kilometer lange vaartocht naar de wallen.

Vooral bij de bruggen en achter Meckama State, waar het shantykoor “De BeurtSkippers” voor de muzikale sfeer zorgde, was het gezellig druk. Ook langs de Ooster- en Westerdiepswal stonden veel toeschouwers. Na een tochtje van 2 km kwamen de bootjes aan op de wallen. Er waren dit jaar minder deelnemers, maar mede door het prachtige weer werd het weer een geslaagde Rubberbootmissie.  Voorafgaand aan de Rubberbootmissie was er voor de kinderen een Kidswaterspektakel voor kinderen t/m 12 jaar .

Op de Voorstraat was ‘s avonds de prijsuitreiking voor het mooiste geheel. De eerste prijs  de piraten, tweede prijs voor Flower Power, derde prijs  was voor de Clowns.

Foto’s Fokke Jongsma en video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button