HoofdnieuwsRegionaal

Tweeduizend schoenendozen ingeleverd voor Edukans Schoenmaatjes in Kollum

KOLLUM – Edukans Schoenmaatjes is dé kans voor kinderen om op een leuke en creatieve manier iets te doen voor een ander. Ieder jaar vullen tienduizenden kinderen in Nederland een schoenendoos met pennen, schriften en andere spulletjes voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.

Een onvergetelijk cadeau. Als schoenmaatje laat jij weten dat je aan hen denkt! Een gebaar van vriendschap dat heel veel betekent voor kinderen in landen als Ghana, Albanië, Moldavië en Irak.

Dankzij onze Schoenmaatjes kon Edukans al 2,6 miljoen kinderen een schoenendoos geven. Met schoolspullen in de schoenendoos kunnen kinderen voor het eerst echt meedoen op school. Heel belangrijk, want op school leer je hoe je later voor jezelf kunt zorgen.

In Kollum werd in de loods van de firma Pijnacker ongeveer 2000 dozen verzameld, waarvan er 150 uit Kollum kwamen. De kinderen van de Prins Bernhardschool en de Koningin Julianaschool hadden hun uiterste best gedaan. Rijk gevuld met schriften, pennen, potloden, knuffels, tandenborstels en zeep.

Uit de regio Drachten bracht Halbe Kootstra bijna 300 schoenendozen. De vrijwilligers, Robin Dijkstra, Janny Dijkstra, Gjolt van der Veen, Folkert Solle en Geert Dijkstra namen met veel liefde de dozen in ontvangst.

Op maandag haalde een chauffeur van “van Reenen Transport” uit Barneveld de schoenendozen op, hierna worden de dozen nagekeken en verstuurd naar de kinderen in afgelegen gebieden.

Voor kinderen die een schoenendoos krijgen gaat een wereld open. Voor het eerst je eigen schoolspullen en speelgoed. Alle kinderen bedankt voor het meedoen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button