Regionaal

Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

BUITENPOST – De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

Naast de regionale arbeidsmarktkennis en werkgelegenheidsprojecten, is er de mogelijkheid om werkzoekenden extra te ondersteunen naast de dienstverlening van het UWV. Of er na afloop van de (WW) uitkering wel of geen recht is op een gemeentelijke uitkering, is niet van belang. Het gaat er om problemen te voorkomen en inwoners een toekomstperspectief te bieden.

Vragen

Heeft u vragen of wilt graag ondersteuning naar werk? En heeft hierover nog geen contact met uw gemeente gehad? Dan kunt u contact opnemen met Johan Steenbeek via het algemene telefoonnummer 14 0511 of emailadres [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button