HoofdnieuwsRegionaal

Uitbreiding van het Verloskundig Echocentrum Drachten

DRACHTEN – Drachten heeft sinds enige tijd een eigen echocentrum: Verloskundig Echocentrum Drachten. Dit echocentrum is een samenwerkingsverband tussen ziekenhuis Nij Smellinghe, verschillende verloskundigenpraktijken en huisartsen in de omgeving.

Dr. Amelink is per 1 januari 2016 gestopt met zijn echocentrum, voor ons centrum betekent dit dat wij het aantal echospreekuren hebben uitgebreid.

Het echocentrum is te vinden op de polikliniek Gynaecologie in ziekenhuis Nij Smellinghe.


Bij Verloskundig Echocentrum Drachten (VED) worden echo’s bij zwangeren gemaakt. Zo kan men er terecht voor een nekplooimeting (combinatietest) en een structureel echoscopisch onderzoek, oftewel de 20-weken echo. Dit onderzoek is bedoeld voor het opsporen van aangeboren afwijkingen, maar is ook een moment om uitgebreid naar het kindje te kijken en ervan te genieten. Tijdens en na het onderzoek wordt er uitleg gegeven en is er ruimte voor vragen.

Bij de 20-weken echo kunnen de ouders ervoor kiezen om het geslacht van het kind te laten bepalen. Ook kunnen er in het VED opnames van deze echo worden gemaakt. Deze worden op een usb-stick meegegeven aan de ouders. De echo’s worden gemaakt door gekwalificeerde en ervaren echoscopisten/verloskundigen. Het is een medische echo, maar in een gezellige sfeer en de ouders krijgen een cadeautje mee.

 

Bereikbaarheid

Verloskundig Echocentrum Drachten is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur via telefoonnummer (0512) 588 824. Voor het maken van een afspraak kun je ook terecht bij de polikliniek Gynaecologie in ziekenhuis Nij Smellinghe.
Meer informatie vind je op www.nijsmellinghe.nl/echocentrum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button